Milica Mandić (©AFP)
Milica Mandić (©AFP)

Srbijo, imaš treću medalju! Milica Mandić u finalu Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 09:52

Fenomenalan uspeh

Milica Mandić je u finalu Olimpijskih igara, Srbija ima i treću medalju u rukama! Mandićeva je u polufinalu nadmudrila mladu Francuskinju Alteu Lorin rezultatom 7:5 i zasluženo otišla u borbu za zlato.

I jedna i druga su taktički ušle u borbu. Milica je na momente delovala previše oprezno, mada je očigledno bila svesna da će znatno mlađu protivnicu u jednom trenutku velika želja odvući u grešku. Tako je i bilo, na startu druge runde noga je prošla do glave Francuskinje, što je donelo vođstvo Mandićevoj od 3:0. Ipak, Lorin je ostala prisebna, sačekala je svoju šansu i izjednačila u poslednjim trenucima druge runde.

Izabrane vesti

Međutim, u trećoj rundi je ponovo odlučio kvalitet. Milica je udarcem rukom u oklop obezbedila jedan poen, a onda je usledio sjajan udarac u glavu protivnice za nedostižnih 7:3. Jedino što je Lorin uspela do kraja meča, jeste da osvoji dva kaznena poena, ali ne i da se u potpunosti vrati. Milica je poslušala savete svog trenera Dragana Jovića, povlačila se unazad i odbranila stečenu zalihu.

Mandićeva je još jednom, baš kao i u četvrtfinalu, demonstrirala izuzetnu psihološku spremnost i mirnoću. Taktički je odigrala perfektno i to će joj biti izuzetno važno oružje i u obračunu za zlatnu medalju u Tokiju.

Finale je zakazano za 14.30, a protivnica će biti Korejka Dabin Kor Li, svetska šampionka iz Mančestara 2019. godine, što obećava fantastičnu borbu. Milica je na tom turniru eliminisana u polufinalu.


tagovi

Milica Mandićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara