(©Reuters)
(©Reuters)

Aleks slao munje i gromove, Dani ubio Norvežane! Španija kroz produžetke do Danske i polufinala, De Vargas junak

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 20:26

Crvena furija dobila dvočasovni spektakl i sprečila skandinavski derbi – 35:34

Španija ima debele živce, a braći Dujšebajev nema ravnih kada drama dostigne vrhunac! Dva sata hodala je Crvena furija po ambisu, odbila je da padne u ponor i sprečila skandinavski derbi u polufinalu. Vratila se iz mrtvih, u poslednjoj sekundi izborila produžetke i u njima sahranila snove Norvežana – 35:34.

Večiti gubitnici ostaju večiti gubitnici! Opravdali su Norvežani epitet koji im se prišiva. Izgubili su dobije, pakao u Ergo areni dugo će pamtiti. Sami su ga priredili. Dani Dujšebajev odveo je spektakularnu utakmicu u produžetke golom u poslednjoj sekundi i u njjima pogodio za pobedu! Španski velemajstor ubio je u pojam skandinavsku selekciju, a golman Gonzalo Perez de Vargas od Sebastijana Bartolda napravio tragičara. Noćima će ga proganjati španska utvara.

Izabrane vesti

Ludo, luđe, četvrtfinale između Španije i Norveške. A, moglo je sve da stane u jedan sat. Duplirao je Danijel Dujšebajev utakmicu, postao apsolutni heroj i podario Crvenoj furiji priliku da posle deset godina i finala Svetskog prvenstva u Barseloni, možda, zaigraju u novom. I ne ostane sve na bronzama. Ali, prvo će morati da prođu Dansku, koja se prošetala do polufinala. Raznela je Mađarsku, nije se ni oznojila – 40:23.

Letela je Norveška po terenu nošena sjajnim Olborgovim krilima Kristijanom Bjersenom i Sebastijanom Bartoldom, imala dobijenu utakmicu i – uprskala. Prekombinovali su se Skandinavci u poslednjem minutu osnovnog dela, digli su arbitri ruku pet sekundi pre kraja. Crvena furija poklon je oberučke prihvatila. Teledirigovani pas preko bezmalo celog terena, lopta do Danija Dujšebajeva i gol za produžetak.

Sa centarske pozicije pogodio je za produžetak, sa preko devet metara za pobedu i polufinale Svetskog prvenstva! Nemoćni su bili norveški golmani kada je pred njih izlazio u najbitnijim trenucima. Ali, je španski čuvar mreže Gonzalo Perez de Vargas dokazao da je klasa. Sakupio je 17 odbrana i ukrotio udarac Sebastijana Bartolda u poslednjim sekundama.

Pale su u vodu bravure njegovog norveškog kolege Torbjerna Bergeruda – takođe imao 17 intervencija, ali je zakazao u prelomnim momentima – i rezerve Kristijana Severasa. Skinuo je dve lopte u finišu osnovnog dela – dva sedmerca – uneo nenormalnu energiju. Bila je to adrenalinska injekcija koja, ipak, na kraju nije previše vredela.

I opet se potvrdilo: Koliko god da Norveška ima moćan sastav, uvek joj nešto fali.

(©Reuters)(©Reuters)

Večeras je skandinavskoj selekciji nedostajao pravi Sander Sagosen. Zatvorili su ga Španci, udvajali i utrajali, i sveli na tri gola. Sedam lopti bacio je u bunar. Samo kroz šuteve. Istina, otvarao se prostor za saigrače kada su skupljali na njemu, a taj višak vremena i prostora najbolje je koristio Kristijan Bjernsen.

Desno krilo Norveške bilo je tačno kao švajcarski sat. Kod njega nije bilo greške. Devet šuteva – devet u metu. Bio je poput šila. Odličan meč odigrao je i Sebastijan Bartold, ali je Norvežane skupo koštao njegov promašaj u produžetku, dok je kod oduzete lopte bio kolateralna šteta.

Đordiju Riveri pošlo je za rukom da odvede Crvenu furiju među četiri najbolja tima na svetu, iako je drastično oslabbljena. Kratka je za Aitora Arinju i Barselonino desno krilo Aleiša Gomeza Abelja, pa je Feran Sole često solirao po desnom boku. Norvežanima je sasuo tri gola, a munje i gromove slao je Aleks Dujšebajev. Ispalio je 14 lopti, pola poslao u mrežu i imao dva gola više od brata Danijela.

Savršen meč odigrao je Anhel Perez Fernandez. Bolje ne može. Zaustavio se na osam golova, nije imao niti jedna promašaj u meču koji je imao lud tempo. Norveška nije zaustavila kontre Crvene furije i to ju je dotuklo.

SVETSKO PRVENESTVO - ČETVRTFINALE

Sreda

Danska - Mađarska 40:23 (21:12)

Norveška - Španija 34:35 (25:25, 13:12)

20.30: (1,45) Francuska (8,50) Nemačka (3,40)

20.30: (1,25) Švedska (10,0) Egipat (4,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija DanskeRukometna reprezentacija NorveškeRukometna reprezentacija ŠpanijeRukometna reprezentacija Mađarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara