""
""

Đavolja posla – Meklaren Honda radi dobro kada joj se prohte

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.17. | 11:07

Jučerašnji test dan u Bahreinu, tim iz Vokinga naziva najboljim u sezoni. Čak ni njima nije jasno kako je sve voljom viših sila proradilo kad ne treba…

Čudima nikad kraja u Meklaren Hondi. Tim iz Vokinga je juče u Bahreinu imao najbolji test dan od početka sezone. Tako bar kaže Erik Bulije, prvi čovek ekipe, ali ni njemu nije jasno kako je Hondin motor živeo i preživeo naprezanja, jer na trkama zbilja ne pokazuje ništa sem konstantnih kvarova i lošeg ubrzanja.
“Kada bi smo znali gde je problem… To što ne znamo šta je, e to je zaista najveći problem. Sada je sve radilo savršeno”, rekao je Bulije koji uz to tvrdi da je Meklaren u Bahreinu uradio sve ono što je propušteno u Barseloni.
“Bio je to pravi test! Sve što smo planirali, testirali smo. Mislim da je ovo prvi put da smo imali dan bez problema. Manje ili više smo odradili sve što smo hteli i isprobali smo toliko stvari koje smo još trebali da uradimo u Barseloni”, konstatovao je Bulije, ali je važno dodati da je Honda obavila delimične popravke kako bi MGU-H sistem “MCL 32” bolida preživeo bahreinski test. I, nije im uspelo…
“Ne nije, jer je veoma teško razumeti šta je pošlo po zlu. Promenili smo MGU-H juče ujutru i nakon dva kruga, taj isti, navodno bolji  MGU-H se pokvario“, rekao je konačno delimično zbunjeni Bulije.

Izabrane vesti

Inače, pojašnjenja radi, MGU-H sistem u Formuli 1 označava skraćenicu za (sistem za povraćaj energije). On je povezan sa turbopunjačem motora i pretvara toplotu iz izduvnih gasova u elektičnu energiju. Ona se zatim može odmah upotrebiti kroz MGU-K sistem, ili se može čuvati za kasniju upotrebu.
(Foto: Action Images) 


tagovi

Erik BulijeFormula 1HondaMeklarenVN Bahrein

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara