Đorđe Đekić (©RSS)
Đorđe Đekić (©RSS)

Borba za drugog srednjeg beka Orlova – Đekić: Ako ne budem na terenu, biću najverniji navijač

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 18:27

Toni Đerona vratio u selekciju iskusnog organizatora igre francuskog Kreteja

Povreda Stefana Dodića, novog rukometaša Vojvodine, otvorila je konkurs za mesto drugog srednjeg beka Orlova, pored neprikosnovenog Lazara Kukića. Za EHF nedelju u dvomeč sa Slovenojom, selektor Srbije Toni Đerona vratio je u nacionalni tim organizatora igre francuskog Kretaja Đorđa Đekića i pozvao debitanta, igrača Vardara Matiju Nikolića. Džoker selektora nacionalnog tima u prethodnom perioda bio je Marko Milosavljević, koji može da igra na svim spoljim pozicijama.

Konkurencija je tu, pred poslednje provera za Evropsko prvenstvo koje startuje 12. januara. Do odlaska u Sloveniju na prijateljski dvomeč u okviru EHF nedelje nacionalnih timova ostalo je svega nekoliko dana. Izabranici Tonija Đerone treniraju u punom kapacitetu u Sportskom centru FSS, ali i koriste priliku da se osveže od liga i takmičenja kojih su deo.

Izabrane vesti

Jedan od onih koji se ističu dobrom formom je bek francuskog Kreteja, Đorđe Đekić.

Osećam se super svaki put kada dođem ovde. Tvoji ljudi, tvoj grad, tvoji zemljaci, maternji jezik - svega se čovek uželi. Prelepo je i uvek se radujem kada mogu da dođem i kada usledi poziv“, rekao je Đekić.

O aktuelnoj sezoni, mnogo je toga reći, iako se igra svega dva meseca.

S obzirom na sve okolnosti u klubu za koji igram, a koje nisu povoljne, mislim da nije loše. Mogao bih i bolje, prostora za napredak ima, ali zdrav sam, što je najbitnije, te mogu da pružim maksimum. Težim ka tome da sa svakom utakmicom budem sve bolji, kako individualno, tako i da napredujemo kao ekipa".

Srednji bek Kreteja je bio deo selekcije koja je izborila Svetsko prvenstvo u mečevima sa Slovenijom u aprilu prošle godine, ali ga nije bilo u konkurenciji za planetarni šampionat u Katovicama. Sada veruje da će da se izbori za učešće u Minhenu.

"Svi mi koji dolazimo ovde, ne dolazimo sa manjim očekivanjima od toga. Tu smo da pružimo najbolje od nas. Ako je to nešto što može da doprinese, što se uklapa u viziju selektora, ja sam presrećan. Ako ne, biću tu da dam podršku, da budem uz ove momke. Oni koji odu, daće sve od sebe na terenu, oni koji ne budu u Nemačkoj biće najvatreniji navijači, u to sam ubeđen“, zaključio je Đekić.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara