Uroš Borzaš (©Starsport)
Uroš Borzaš (©Starsport)

Borzaš potpisao za norveškog šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 11:13

Levi bek rukometne reprezentacije Srbije u naredne dve godine nosiće dres Elveruma

Posle Mađarske i Francuske, levi bek rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Borzaš, karijeru nastavlja na severu Evrope. Momak rodom iz Ade je potpisao dvogodišnji ugovor sa šampionom Norveške, Elverumom.

On trenutno igra za Tuluz, koji je na šestom mestu u šampionatu Francuske. Igraće do kraja sezone u timu zajedno sa kapitenom Orlova Nemanjom Ilićem, a od juna se seli u Skandinaviju, u timu koji je prethodnih godina igrao najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu, Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Borzaš je na Evropskom prvenstvu igrao prvi put za Srbiju. Nosio je dres mlađih kategorija Mađarske, ali je poršle godine odlučio da nastavi karijeru u bojama naše zemlje. Posle izostanka Petra Đorđića zbog virusa korona, bio je prvi izbor selektora Orlova Tonija Đerone na poziciji levog beka na Evropskom prvenstvu. Postigao je četiri gola na tri utakmice na EP i pokazao da bi u budućnost mogao da bude udarna igla naše reprezentacije.

Subota, 20.00: (1,35) Brest (8,50) Ferencvaroš (4,00)

Pre Tuluza, Borzaš je branio boje Vesprema i Tatabanje. Za Tuluz je ove sezone postigao 29 golova u šampionatu. Početkom oktobra u meču sa Šartrom postigao je osam golova.

"Uroš je veoma zanimljiv rukometaš koji igra u oba pravca, i defanzivno, a i ofanzivno je dobar stlrelac i neko ko dobro igra u situacijama jedan na jedan. Pratili smo ga neko vreme u mečevima koje je igrao za Tuluz i reprezentaciju Srbije pre i tokom Evropskog prvenstva“, rekao je trener Elveruma Borge Lund za sajt kluba.

Borzaš je bio zadovoljan novim klubom.

"Elverum je jedan od najboljih izbora za mlade igrače. Sviđa mi se kako Elverum igra u Ligi šampiona, mnogo trči, ali u osto vreme i ima dobru taktiku u oba smera“, rekao je Borzaš.

Norveška i Danska u poslednje vreme ulažu dosta u rukomet. Na leto se u redove vicešampiona Evrope, Olborga, seli najbolji šuter svih vremena Mikel Hansen, dok je norveški Kolstad potvrdio da će naredne godine u klub da dođe as Kila Sander Sagosen.

Rukometna revolucija je u toku. Svi putevi vode na sever Evrope.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.


tagovi

Uroš BorzašRK Elverum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara