(©MN Press)
(©MN Press)

Čeka ih borba za titulu: Tijana Bošković i Hande Baladin izbacile očajni Vakifbank

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 22:49

Ezačibaši će u finalu prvenstva Turske igrati sa Fenerbahčeom

Bar jedna Srpkinja će sigurno biti šampionka u Turskoj. U finalu će se sresti Ezačibaši i Fenerbahče, tačnije borbu će voditi Tijana Bošković i Jovana Stevanović sa Bojanom Drčom na drugoj strani.

Fener je nešto ranije danas završio seriju za Turkiš Erlajnzom, a onda je kartu za finale rezervisao i Ezačibaši. Tim Ferhata Akbaša izbacio je iz borbe za titulu očajni Vakifbank. U oba meča Tijana Bošković i drugarice bile su prilično bolje, a danas za razliku od prethodnog obračuna nisu izgubile ni set - 25:23, 25:20, 25:22.

Izabrane vesti

Ekipa Đovanija Gvidetija će se boriti za treće mesto sa Turkiš Erlajnzom, a posle toga će moći da se okrenu sledećoj sezoni... Za njih nema ni finala plej-ofa, a ni finala Lige šampiona. Ne pamti se ovakva sezona Vakifa.

Poeni na večerašnjem duelu pokazuju nemoć ovog tima. Najbolja je bila Čijaka Ogbogu - 11, pratila je Derja Čebečioglu sa 10. Gabi Gimaraeš ostala na sedam, Zehra Guneš i Aleksandra Franti upisale po šest. Džordan Tompson imala samo tri, Aleksija Karatašu četiri... Bianka Buša ovog puta nije bila u sastavu.

U pobedničkom taboru Tijana Bošković je bila najbolja sa 16 poena (29-15). Hande Baladin joj je pružila veliku podršku - ispratila je sa samo jednim poenom manje (napad 22-13, dva bloka). Jovana Stevanović je ulazila u igru, ali nije zabeležila nijedan poen.

Fenerbahče i Ezačibaši su se ove sezone već sastali u borbi za trofej u Kupu, tada je pobedu odnela Lavarinijeva četa.


tagovi

vakifbankEzačibašiTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara