Đorđe Ćirković (©srl.rs)
Đorđe Ćirković (©srl.rs)

Ćirković otvorio “zabranjene teme”: Zašto nema ekspertize? U Kragujevcu su nam uzeli 17 lopti

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 10:38

"Biće i dalje da smo mi paranoja stručnjaci. Sad ide ta priča da nemamo trenere. Naći ćete 10 koji su dotakli najviši nivo u ovom sportu. Da li možete da nađete toliko rukometnih radnika?”, istakao je trener crno-belih

Sudije su u svetu sporta “beli medvedi”, “zaštićena vrsta”. Svi su pod metom kritika - igrači, treneri, funkcioneri, samo su oni bezgrešni. I kada se ukazuje na greške delilaca pravde, po pravilu slede sankcije.

U srpskom rukometu je otvorena Pandorina kutija posle fijaska muške reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Trvenja, svađe, oštre polemike, su u krovnoj organizaciji, pljušte ostavke, smene u Rukometnom savezu Srbije...

Izabrane vesti

Loša atmosfera viđena je i u velikom derbiju 15. kola Super rukometne lige, Partizan – Vojvodina. Naelektrisana atmosfera na terenu, na klupama, ali i na tribinama. U to sivilo uklopili su se i sudije ovog meča, Vladimir Jovandić i Marko Sekulić, koji su svojim katastrofalnim odlukama doprineli konfuznoj, na momente i pregruboj igri oba tima.

Prvo su skočili s klupe Novosađana posle očiglednog faula koji nije sviran nad Vukašinom Vorkapićem na startu meča. U finišu prvog poluvremenu Partizan je ostao sa tri igrača manje. I u nastavku mnogo greška, spornih situacija. Dogodilo se da dva igrača crno-belih budu na parketu, a da je suđen faul u korist gostiju. Nisu arbitri uticali na ishod.

Posle meča sa Vojvodinom na Banjici, koji su Novosađani dobili sa 30:25, trener crno-belih Đorđe Ćirković otvorio je pitanje suđenja, ali bez poimanja arbitara.

Želeo bih da se ovde izvrši ekspertiza meča Superkupa, Vojvodina - Dinamo, naše utakmice u Kragujevcu protiv Radničkog u četvrtfinalu Kupa Srbije i sada ovaj duel sa Vojvodinom, pa da vidimo! Ceo dan sam razmišljao o tome. Kad bi rekao da je moj komentar na meč sa Vojvodinom da nemam komentar, odmah bi krenulo, kakvo je to ponašanje... Ono što sam doživeo u Kragujevcu... Bio sam u šoku tri dana, samo sam o tome razmišljao. Neverovatno je šta se dogodilo. Uzeto nam je 17 lopti. Da vidim da li će neko da reaguje”, rekao je Ćirković.

Emotivno je trener Partizana pričao o problemima u srpskom rukometu koje se guraju pod tepih.

Ovo nikog ne zanima, pogledajte i ovu utakmicu sa Vojvodiinom. Neka se napravi ekspertiza, da vidimo ša se dešavalo. Za ovaj meč ništa neću sad da pričam, dok ne uradim analizu. Ako hoćemo da se bavimo ozbiljno i želimo dobro srpskom rukometu, da napravimo ekspertizu. Biće i dalje da smo mi paranoja stručnjaci, da pravimo alibi. Sad ide ta priča da nemamo trenere. To je najmanje problem u srpskom rukometu. Naći ćete 10 koji su dotakli najviši nivo u ovom sportu. Da li možete da nađete toliko rukometnih radnika? Moram da zaštitim kolege koji rade u nenormalnim uslovima ovde u Srbiji”.

18.00: (5,20) Hamburg (11,0) Fukse Berlin (1,22)

Osvrnuo se Ćirković na meč protiv Lala. Odlično je bilo u prvih 25 minuta, ali u nastavku kvalitet Vojvodine došao je do izražaja.

Rekao sam i u najavi meča da Vojvodina ima rešenja za sve naše zamisli. Mi smo nešto pripremali 10 dana i to nismo uspeli da sprovedemo. Nemanja Obradović se razboleo noć pred utakmicu. Nešto smo impovizovali, ali smo se vratili na fabričko podešavanje iz oktobra. Nemam reči zamerke igračima. Energetski smo bili fenomenalni. Nema osvajanja trofeja i jurnjave za Vojvodinom bez doprinosa s klupe. I kada sam igrao u Partizanu, pobeđivali smo najbolje ekipe u Evropi i to je zavisilo od raspoloženja od sedmog od 12. igrača. U 10. minutu sam video izmenu koji nisam mogao da izvršim. Da sad ne govorim o neigranju Nemanje Obradovića. On jedini, uz Nikolu Zečevića, koji ima telo za Evropu”, zaključio je trener crno-belih.



tagovi

Rukometna superligaĐorđe ĆirkovićRK PartizanRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara