Nenad Maksić (©MN Press)
Nenad Maksić (©MN Press)

Crno-beli posle osam godina u SEHA ligi: Uz huk s tribina da padne lider makedonskog prvenstva

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 06:36

Rukometaši Partizana na Banjici danas (17.30) domaćini Eufarm Pelisteru iz Bitolja

Rukometaši Partizana se vraćaju u SEHA ligu posle osam godina. U sezoni 2013/2014, crno-beli su imali očajan skor 2-16. Pobeđeni su samo Metalurg iz Skoplja i Lovćen sa Cetinja. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Nenad Maksić ima drugi mandat u Humskoj. Posle dve sezone u Kataru, bivši desni bek Crvene zvezde i Partizana, gde je i završio igračku i počeo trenersku karijeru, vratio se u redove crno-belih.

U prvom delu Superlige, Partizan je jedini bio bez poraza – 12 pobeda i dva remija, bio je učinak beogradskog tima. Malo je falilo da se izbaci rumunski Baja Mare u šesnaestini finala Evropkupa. Maksić ima mlad, talentovan sastav, potpomognut sa nekoliko iskusnijih rukometaša, a cilj je da se konačno sruši osmogodišnja vladavina Vojvodine u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Crno-beli danas (17.30 RTS 2) počinju SEHA ligu. Na Banjicu stiže makedonski Eufarm Pelister, ekipa iz Bitolja koju s klupe vodi nekadašnji selektor Hrvatske Željko Babić.

Strateg crno-belih Nenad Maksić veruje da je ekipa spremna za nove izazove na međunarodnoj sceni, naročito posle dobrih partija prikazanih u Evrokupu protekle jeseni.

"U sezoni 2013/14, kada je Partizan poslednji put igrao u regionalnom takmičenju, branio sam boje kluba kao igrač. Zadovoljstvo mi je što ću ponovo biti učesnik SEHA lige, ovoga puta kao trener. Od nas se uvek očekuju dobra igra i pozitivan rezultat, a kada se uzme u obzir da toliko dugo nismo igrali ovo takmičenje, sigurno je da želimo da odigramo dobru utakmicu na premijeri. Mislim da su nam šanse dobre, da uz prepoznatljivu podršku sa tribina možemo da pružimo dobru partiju i pobedimo Eurofarm Pelister. Ono što krasi našeg rivala jeste veliki roster, uz dobru odbranu, tranziciju i igru u napadu. Spremni smo za to i nadamo se da ćemo ponoviti igru koju smo pružili protiv Baja Marea”, istakao je Maksić.

Pivot Ivan Mićić ima samo reči hvale za današnjeg rivala.

Apsolutno sve ekipe koje su sa nama u grupi su kvalitetni protivnici. Pelister je izvanredan tim, vicešampion Makedonije. Uloga favorita pripada njima, ali igra se na našem terenu i potrudićemo se da se pokažemo u najboljem svetlu. Odlikuje nas povezanost sa tribinama i navijačima i svaka naša međunarodna utakmica donosi mnogo više elana i borbe”, istakao je pivot srpskog vicešampiona.

Da je Pelister odličan tim govori pogled na tabelu makedonskog šampionata. Tim iz Bitolja je lider sa 49 boda, tri više od Vardara, ali i utakmicu više od šampiona Evrope iz 2017. i 2019. godine. Na 18 mečeva domaćeg šampionata ima 16 trijumfa i po jedan remi i poraz. Za makedonski tim igra i nekadašnj srpski reprezentativac, specijalista za odbranu Nemanja Obradović, a tu je i iskusni hrvatski levi bek Stipe Mandalinić.

Cena ulaznica za meč na Banjici je 200 dinara, a važe sezonske karte.

SEHA LIGA – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

17.30: Partizan – Eufarm Pelister

Odloženo: Zagreb – Tatran Prešov

GRUPA B

Petak

Vardar - Nekse 24:25 (11:13)

Odloženo: Vojvodina – Motor Zaporožje



tagovi

RK PartizanRK PelisterSEHASEHA ligaNenad Maksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara