Odbojkašice Uba (©MN Press)
Odbojkašice Uba (©MN Press)

Da li Ub može potpuno da zakomplikuje finale?

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 12:20

Ili će Jedinstvo večeras slaviti titulu ili serija odlazi u majstoricu...

Poslednji put se 2018. godine desilo u Srbiji da finalna serija u ženskoj konkurenciji nije trajala pet utakmica. Tada je Vizura sa 3-0 počistila Crvenu zvezdu... U naredne tri igrale su se majstorice. Da li će tako biti i ovog puta?

Jedinstvo je imalo vođstvo 2-0, Ub je na neverovatan način izvukao pobedu u trećem meču koji je bio gotovo izgubljen, a danas od 18 časova je na programu četvrti duel u Staroj Pazovi.

Izabrane vesti

Ukoliko večeras Cakovićeve devojke trijumfuju, Jedinstvo će proslavljati prvu titulu u istoriji kluba. Ako Ub još jednom uzvrati udarac, onda će se sve rešavati u četvrtak. Prvu šansu su Pazovčanke ispustile, iako su vodile 2:1 u setovima i 13:5 u četvrtom. Delovalo je da je sve gotovo, ali se ona ekipa Marijane Boričić zahvaljujući dobrim izmenama vratila iz mrtvih.

Večeras će se videti da li je takav šokantan poraz ostavio traga na ekipu Jedinstva, kao i koliko je samopouzdanja dobio Ub neverovatnim povratkom. Samo prvi meč finala završen je posle tri seta, naredna dva su bila pravi maraton.

Kao i pred početak finala, teško je bilo kome dati veliku ulogu favorita. Jedinstvo igra na domaćem terenu - to je veliki plus, ali može da predstavlja za mlade igračice i pritisak. Samim tim što su sve već mogle da završe i sa titulom da odu na odmor, pokazale su da im je bila potrebna još mrvica iskustva da ne bi sebe dovele u sadašnju situaciju. I dalje je sve u njihovim rukama, ali Ub posle onakvog trijumfa veuje u čuda. I ima prava na to...

Ubljanke su 2021. osvojile prvu titulu, tada su sa 3-2 dobile TENT. Dobile su majstoricu na domaćem terenu... Prošle sezone ponovo su igrale finale, poražene su od Crvene zvezde u majstorici. Vodile su 2-1 u seriji, bile su veoma blizu proslave titule na Banjici, ali je Zvezda preokrenula i taj meč, posle dobila peti i osvojila trofej. Povreda Ljiljane Ranković na četvrtom duelu je u velikoj meri uticala na konačni ishod.

Prošle su u poslednje dve sezone svašta i Marijana Boričić i njene igračice, tako da i večerašnji okršaj sigurno dočekuju sa verom u veliku pobedu. Videćemo da li će ta želja biti dovoljna da se sruši mlado i kvalitetno Jedinstvo.

FINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Subota 15. april

Ub - Jedinstvo 0:3 (16:25, 14:25, 17:25)

Utorak - 18. april

Jedinstvo - Ub 3:2 (23:25, 25:20, 21:25, 25:16, 15:10)

Petak - 21. april

Ub - Jedinstvo 3:2 (25:17, 17:25, 22:25, 25:22, 15:10)

Ponedeljak - 24. april

18.00: (1,45) Jedinstvo - Ub (2,55)

***serija se igra na tri pobede - eventualna peta utakmica biće na programu 27. aprila


tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara