Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)
Odbojkašice Jedinstva (©MN Press)

Debi Jedinstva u Ligi šampiona: Na startu ni manje ni više nego Milano i Paola Egonu

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 08:27

Pazovčanke igraju prvu utakmicu na evrosceni večeras od 20.00 časova na gostujućem terenu

Uzele su u aprilu titulu, na početku tekuće sezone su podigle i pehar u Superkupu, sada je vreme da Pazovčanke osete kako je igrati Ligu šampiona... Odbojkašice Jedinstva će večeras debitovati u najjačem klupskom evropskom takmičenju, a rival će im biti ni manje ni više nego moćna ekipa Vero Volej Milana koju predvodi Italijanka Paola Egonu. Utakmica se igra od 20.00 časova u Monci.

Iako su odbojkašice Vero Voleja prethodnog vikenda u "Mediolanum areni" u Milanu odigrale meč koji je oborio rekord kad je poseta na italijanskoj ženskoj odbojci u pitanju - ovog puta klub neće biti domaćin u toj hali... Duel sa Koneljanom je gledalo 12.562 navijača - ta brojka jasno oslikava kakva je popularnost odbojke u ovim krajevima. Sigurno da obračun sa Jedinstvom neće biti tako privlačan za domaću publiku, jer je Vero Volej veliki favorit... Ali, s obzirom na ta je u pitanju prva utakmica ove sezone na evrosceni izabranice Jova Cakovića mogu da se nadaju da protivnice neće prikazati baš sve što imaju inače na repertoaru, da će biti i kod njih malo pritiska i nesigurnosti, jer u suprotnom - predstava će se završiti za sat vremena.

Izabrane vesti

Kako god bilo - obračun sa ekipom iz Milana predstavljaće za Pazovčanke ozbiljnu lekciju. Imaće šta da nauče i sigurno da će ovo veče pamtiti zauvek. Za sve igračice u srpskom timu ovo je sigurno najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Odmeriće snage sa odbojkašicama poput Paole Egonu, Mirjam Sile, Alesije Oro, Kare Badžeme, Nike Dalderop... Osetiće na svojoj koži kako izgleda nadigravati se sa velikim zvezdama svetske odbojke. Definitivno neće imati šta da izgube, jer su još prilikom žreba Italijanke proglašene unapred kao pobednice ovog okršaja.

Srpske ekipe odavno nemaju nikakvu ulogu u Ligi šampiona. Na neki način su iz godine u godinu samo nemi posmatrači... Svaki set ili bod predstavljaju veliki uspeh, jer je razlika u kvalitetu prilično velika. Jedinstvo je izvuklo jake rivale pa je teško očekivati da će se ta slika značajno promeniti.

Pored Vero Volej Milana, Pazovu čeka i duel sa aktuelnim evropskim šampionom Vakifbankom. I na tom okršaju teško da će moći nečemu da se nadaju. Neke šanse će imati verovatno samo protiv Miluza.

Poznato je već kakav roster na raspolaganju ima Caković. U velikoj meri je isti kao prošle sezone... Otišla je kapiten Isidora Kockarević, a nju je u postavi zamenila Una Vajagić. Ostale su uzdanice iz postave: Marija i Tamara Miljević, Branka Tica, Minja Osmajić, Milica Medved i Mina Dragović.

Prošle sezone ova ekipa se lepo pokazala u CEV Čelendž kupu. U novoj takmičarskoj godini nastavila je dominaciju na domaćoj sceni - i u prvenstvu i u Kupu. A sad je vreme da se vidi koliko može u Ligi šampiona.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

1. kolo

Utorak

Fenerbahče - Kalcit Kamnik 3:0

Budovlani Lođ - Potsdam 0:3

Volero Le Kane - Prometej 3:0

Koneljano - Asteriks 3:0

Rešov - Štutgart 3:2

Sreda

Ezačibaši - Vašaš 3:0

Vakifbank - Miluz 3:0

Skandići - Marica Plovdiv 3:0

Lođ - Alba Blaž 1:3

Četvrtak

20.00: (1,01) Vero Volej Milano - Jedinstvo (10,9)


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Liga šampionaŽOK Vero Volej MilanoJovo CakovićPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara