Dušan Vasić (©Starsport)
Dušan Vasić (©Starsport)

Dodir majstora kapitena Markovića označio kraj za Radnički: Zvezda sa Novim Beogradom za trofej

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.12.23. | 21:44

Kragujevčani se vratili iz minusa od tri gola, preokrenuli, ali na genijalne poteze i munjevitu kontru Dušana Vasića odgovor nisu imali

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca) 

Sve isto kao pre godinu dana, sve isto kao i u borbi za titulu: ponovo odlučuju Novi Beograd i Crvena zvezda! Ista meta, isto odstojanje. Stvari se nimalo nis promenile. Prvak Srbije bio je streptomicin za Partizan, dok su crveno-beli pokazali da imaju ozbiljne majstore. Ivan Basara i kapiten Dušan Marković su genijalnim potezima, uz “sprintera” Dušana Vasića, slomili Radnički i braniće trofej u Šapcu - 13:10. 

Izabrane vesti

Vratili su se Kragujevčani iz minusa, nadoknadili su tri gola, čak uspeli i da povedu preko raspucanog Lazara Vićkovića. Ali, beogradski sastav sačuvao je najbolje za kraj. Dijagonala Ivana Basare u prelomnim trenucima, pa lob Dušana Markovića - dodiri majstora. Između njih i munjevita kontra Dušana Vasića, pravi sprint i za kraj levica Marka Radovića. Od toga Radnički nije mogao da se oporavi... 

I kada zaliči da će utakmica između Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog biti jednosmerna ulica, da bi uzbuđenja mogla da izostanu - sve se okrene za 180 stepeni. Ne mogu bez trzavica, preokreta, igranja u talasima. Tako je godinama unazad, ni po čemu se nije razlikovao ni polufinalni duel u Šapcu. Crveno-beli su furiozno krenuli, bili nadahnuti, činilo se da sve ide na njihovu vodenicu, a onda je voda promenila tok. 

Marko Radović je momentalno prilikom izvođenja peterca stavio Kragujevčanima do znanja da su nišanske sprave podešene, da će im njegova levica biti najveća opasnost. I bila je tokom većeg dela susreta. Zajedno sa Ivanom Basarom, koji je sa levog krila pucao ispod ruke čuvaru pokrenuo je beogradski zastav, usmerili su crveno-bele u pravom smeru, nastavili da ih vode Nikola Bursać i Gavril Subotić

Međutim, odradili su kragujevački vaterpolisti veliki posao pred golom Vladimira Mišovića, skupljali su isključenja, izbacivali protivnike iz bazena i na konto igrača više stizali do prednosti. Valiko Dadvani je blago prodrmao Radnički, tri gola viška počela su da se tope, a trenutak koji je mnogo toga preokrenuo bio je isključenje Vladimira Mišovića. Jedna loša procena, a onda i odluka. 

Nije stigao prvi do lopte, zaradio je isključenja, da bi potom i pomerio loptu sa mesta prekršaja, što znači i - petarac. Nije mogao da bude na gol-liniji, da brani, morao je među stative da stane neko od šutera. Dušanu Vasiću malo je nedostajalo da skine udarac Miroslava Ranđića, a čuvar mređe crveno-belih po povratku u bazen nije više plenio sigurnošću, morao je da vodi računa na koju loptu će poći kada Radnički ima kontru, a kada odustati i biti primoran da čeka. 

Radnički je iznudio dva peterca u prvom poluvremenu, dva puta su izabranici Uroša Stevanovića navukli Vuka Milojevića, a Miroslav Ranđić i Lazar Vićković tresli su mrežu. Upravo je momak koji je letos iz Grčke stigao u Kragujevac zadavao najviše problema Beograđanima. Lazar Vićković je pogodio za prvo vođstvo, nastavio je i kasnije dacilja sa distance i dobro mu je išlo. 

Za to vreme Zvezdina produkcija u napadu je stala. Miloš Vukićević se “revanširao” Sandru Adeišviliju za poklon u vidu promašenog šuta iz neposredne blizine, a sastav Aleksandra Filipovića zaveslaj iza velikog rivala održavala je levica Marka Radovića. Drama i tenzija do 9:9, a onda revija fenomenalnih poteza Beograđana i prolaz u novo finale.

POLUFINALE KUPA SRBIJE

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 13:10

(4:4, 3:3, 2:1, 4:2)

Šabac

Gradski bazen

Sudije: Raković i Stanojević

Isključenja: Crvena zvezda 13, Radnički 12

Peterci: Crvena zvezda 1 (1), Radnički 4 (4)

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić, Marković 2, Subotić 1, Vasić 1, Gogov 1, Basara 2, Vukićević, Seman, Milojević, Radović 4, Ivanović. Trener: Filipović.

RADNIČKI: Virijević, N. Kojić, Stanojević 1, Janković, Ranđić 3, Gavrilović, Adeišvili, Dadvani 1, Pljevančić, Vićković 4, Šulc 1, Antić, Todorovski, V. Kojić. Trener: Stevanović.

ZAVRŠNI TURNIR KUPA SRBIJE - POLUFINALE: 

Subota

Partizan - Novi Beograd 8:16

Crvena zvezda - Radnički 13:10


tagovi

Kup Srbije u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK RadničkiAleksandar FilipovićUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara