Tijana Bošković i Maja Ognjenović sa odbojkašica Ezačibašija (Foto: MN Press)
Tijana Bošković i Maja Ognjenović sa odbojkašica Ezačibašija (Foto: MN Press)

Dominacija Maje Ognjenović i Tijane Bošković u Rumuniji, Ezačibaši na pragu finala CEV kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 00:33

Iskusna tehničarka proglašena za najbolju na utakmici, Tijana ubedljivo najefikasnija

Stigao je Ezačibaši u Rumuniju kao veliki favorit, a onda predvođen srpskim tandemom Maja Ognjenović - Tijana Bošković to na terenu i opravdao. Slavile su odbojkašice istanbulskog kluba sa ubedljivih 3:0 (25:21, 25:22, 25:19) protiv Albe i došle na prag plasmana u finale CEV kupa.

Ognjenović je ponela i MVP nagradu, a Bošković je sa 23 poena bila daleko najefikasnija. Ezačibaši ima veliku prednost pred revanš, a ukoliko sve prođe prema očekivanjima, u finalu bi trebalo da se sastane sa odbojkašicama Štutgarta, koje su bile bolje od Mladosti u Zagrebu (3:1).

Izabrane vesti

U poraženoj ekipi su Slađana Mirković i Nađa Ninković upisale po dva poena, a Jovana Kocić devet. Ekipa srpskog stručnjaka Stevan Ljubičića nije imala snage da se nosi sa jednim od najboljih evropskih timova, te je posle prvog meča polufinale serije pred eliminacijom.

Dobro se Alba držala u uvodnom setu, ali je u finišu razlika u kvalitetu isplivala na površinu. Razigrala se i Tijana, podigla zid pred odbojkašicama Albe i sa par blokova trasirala put turskom timu ka osvajanju prvog seta. Osvojila je i poslednji poen, kada je posle njegnog smeča lopta zakačila dvojni blok protivnica i završila u autu.

Uzvratila je Alba još jače, povela sa 15:12 u drugom setu, a onda je opet Tijana stupila na scenu. U saradnji sa Majom Ognjenović koja joj je ostavljala lopte kao na tacni istopila je zaostatak. Trudile su se domaće odbojkašice, bile u egalu sve do kraja seta, ali nisu uspele da izjednače - 2:0 za goste iz Istanbula.

U trećem setu Alba je ostala bez goriva, Ognjenović je sa nekoliko sjajnih poteza dovela goste na prag trijumfa i sve je ubrzo postalo jasno u Rumuniji.


tagovi

CEV KupEzačibašiAlbaTijana BoškovićMaja OgnjenovićSlađana MirkovićJovana Kocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara