Veljko Čabrilo (©Starsport)
Veljko Čabrilo (©Starsport)

EHF kup: Pančevci kroz iglene uši do drugog kola i dvomeča sa Volendamom

Vreme čitanja: 1min | sub. 16.09.23. | 22:07

Rukometaši Dinama poraženi na svom terenu od Merana – 30:31, ali prošli u narednu rundu zbog pobede u Italiji sa 30:27

Očekivao se rutinski posao za rukometaše Dinama pred svojim navijačima u dvorani Strelište, ali umalo od gotovog da naprave veresiju. Pančevci su poraženi od Merana sa 30:31 (14:14), ali idu u drugo kolo EHF kupa jer su pre sedam dana slavili u Italiji sa 30:27. Protivnik četi Dragana Markovića u narednoj rundi je holandski Volendam.

Imali su gosti + 3 (23:20) u 39. minutu, ali su se domaćini trgli i preko raspoloženih Veljka Čabrila, Ilije Bogdanovića i Marka Perovića napravili seriju 6:2, preokrenili rezultat. Poveli su Pančevci sa 29:26 u 54. minutu, ali onda neobjašnijiv pad u finišu, pa su gosti pogotkom Danila Milovića ostvarili pobedu, na sreću domaćina - Pirovu.

Izabrane vesti

Kod finalista Kupa Srbije i četvrtoplasirane ekipe Superlige najefikasnije je bilo levo krilo Marko Perović sa sedam golova. Veljko Čabrilo je dao jedan manje, Ilija Bogdanović pet, a po četiri puta mrežu italijanskog tima zatresli su levoruki Vuk Novaković i najnovije pojačanje, Tunišanin Vael Trabelsi. Odličan na golu sa 12 intervencija bio je iskusni Nemanja Marjanović.

Kod Merana istakao se Santijago Nunez sa osam golova, dok je šest delo Huana Pabla Kuelja. Golman Rikardo Fasaneli je imao sedam odbrana.

U narednoj rundi osim Dinama, od srpskih klubova, igraće i Metaloplastika i Partizan. Crno-beli će u nedelju da saznaju rivala posle revanša grčkog Diomidisa i islandskog Hafnerferjerdura. Oba meča se igraju u zemlji Helena, a u prvom je bilo 32:32.



tagovi

RK Dinamo PančevoEHF kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara