©Star Sport
©Star Sport

Filipović ogorčen: Svedoci smo pravog maltretiranja, da smo igrali samo protiv Zvezde bilo bi 18:5, a ne 18:15

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 16:08

"Nažalost, u finalu Kupa u Šapcu morali smo da se borimo i sa drugima i to je na neki način realnost srpskog vaterpola", rekao je legendarni as

Novi Beograd je osvoji prvi Kup Srbije od svog osnivanja, a iskusni kapiten šampiona Srbije i legendarni reprezentativac naše zemlje, Filip Filipović, kaže da su igrači kluba sa bazena 11. april prethodnih godina, ali i na osnovu onoga kroz šta su prošli u samom finalu Kupa Srbije, bili svedoci pravog maltretiranja.

Takođe, Filipović kaže da je u finalu Novi Beograd nije morao samo da se bori protiv Crvene zvezde, već i protiv drugih faktora, što je osvajanje trofeja učinilo još slađim.

Izabrane vesti

Legendarni as kaže da je finale sa crveno-belima bilo možda i najteže u njegovoj bogatoj klupskoj karijeri u kojoj je osvojio čak 37 trofeja.

"Ova utakmica, ali i sve ono što se prethodnih godina dešavalo Vaterpolo klubu Novi Beograd, čemu smo svi svedoci, bilo je pravo maltretiranje. Međutim, ove godine smo bili jači od svega. Rezultat je na kraju trebalo da bude 18:5, a ne 18:15, da smo igrali samo protiv ekipe Crvene zvezde. Nažalost, u tom finalu Kupa u Šapcu morali smo da se borimo i sa drugima i to je na neki način realnost srpskog vaterpola. Svi mi koji smo se vrartili iz inostranstva, a koji smo prethodnih godina igrali za reprezentaciju i dali nešto ovom sportu, nažalost moramo sada da živimo to kao neku novu realnost. Samim tim ovaj trofej vredi još više, a naravno da Novi Beograd kao klub i ja kao kapiten tima ne želimo da se na ovome zaustavimo", rekao je Filipović.

Novobeograđani su sada dodatno motivisani da napadnu i ostale trofeje, a pre svega onaj u Ligi šampiona.

"Idemo ka tome da ono što je zacrtano bude i ispunjeno. Sa ovakvim zalaganjem i sa ovakvom energijom, možemo da se nadamo još većim uspesima. Pokazali smo da kada je pristup ovakav i kada je unutar ekipe energija na ovakvom nivou nebitno je ko je u sastavu, a ko nam je rival. Mogu to da budu jedan ili dva protivnika, pokazali smo da smo bolji od svih", konstatovao je u vrlo emotivnom obraćanju Filipović.

Ekipa Živka Gocića već danas putuje u Španiju, gde ih u sredu očekuje meč šestog kola grupne faze Lige šampiona protiv Sabadelja.


tagovi

Filip FilipovićVK Novi BeogradVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara