(©Starsport)
(©Starsport)

Filipović stavio tačku na poglavlje u Olimpijakosu i potvrdio Grcima: Karijeru nastavljam u Novom Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.23. | 11:47

Sjajni levoruki šuter razočaran je što sa pirejskim crveno-belima nije uspeo da osvoji titulu u Ligi šampiona…

Olimpijakos je bio projektovan da bude evropski prvak, ali epizodu u Beogradu neće po lepom pamtiti. Crveno-beli iz Pireja zaustavljeni su u četvrtfinalu, nadigrao ih je Novi Beograd i poslao u razigravanje. Ambicije grčkog velikana bile su daleko veće, a sada im predstoji rekonstrukcija.

Upitno je hoće li na klupi ostati Igor Milanović, tako bar pišu grčki mediji. Mogao bi da ga nasledi Hrvoje Koljanin, pomoćnik Jugovog trenera Vjekoslava Kobešćaka. Hrvatski centar Luka Lončar je posle titule sa Pro Reko potvrdio da stiže u Olimpijakos, a Filip Filipović da odlazi iz grčkog šampiona.

Izabrane vesti

Naredna destinacija proslavljenog srpskog reprezentativca biće Novi Beograd, piše ugledna grčka Gazeta.

“Recimo da se na kraju puta osećam dobro, i ništa više od toga. Jer, kao što sam rekao i posle poraza od Novog Beograda u četvrtfinalu, ovaj tim nije stvoren za peto ili sedmo mesto. Definitivno smo bili napravljeni za nešto više. I, da i vama razjasnim, produžiću karijeru za još godinu dana. Nastaviću karijeru u Novom Beogradu”, otvoreno je Filip Filipović govorio za grčku Gazetu o budućem angažmanu.

Razočaran je srpski as što fenomenalno razdoblje u pirejskom klubu nije krunisao titulom u Ligi šampiona…

“Iskoristiću ovu priliku da se izvinim našim navijačima koji su verovali u nas, takođe i predsedniku. Nešto iščlo naopako, znali smo to, svi mi, ali nismo uspeli da promenimo. Ovo bi mogla biti dobra lekcija za Olimpijakos”.

Planirao je Filip Filipović da završi karijeru u Olimpijakosu, pre nekoliko meseci je upravo za Gazetu najavio da će tako biti, ali se u međuvremenu predomislio. U Atini je doživeo prelepe trenutke, a posebno je ponosan na povezanost sa decom.

“Moja najveća želja bila je da završim karijeru ovde sa ovom neverovatnom grupom momaka. Zahvalan sam im i reći ću im kada se nađemo na piću ili dva. Možda i mnogo više. Ali, reći ću im da je bila čast biti deo ovog tima. Od prvog trenutka kada sam stigao u Olimpijakos, svi ovde, navijači, a posebno deca, prihvatili su me kao svog. Osećao sam Atinu kao svoj dom tokom dve godine”, poručio je sjajni levoruki šuter i dodao:

“Vežu me lepe emocije, biće teško, sigurno ću se vratiti u Atinu da tu provedem izvesno vreme. Mislim da nisam imao slične trenutke u životu, tako lepe, kao kada sam bio sa ovim momcima. Zaista su sjajne ličnosti”.


tagovi

Vaterpolo transferiVK Novi BeogradVK OlimpijakosFilip Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara