Nikola Grbić (©Shutterstock)
Nikola Grbić (©Shutterstock)

Grbić pravi čuda, pada još jedan velikan, Peruđa u poteri za zlatnim setom

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.03.21. | 14:28

Poljski šampiona Zaksa Keđežin srpskog stručnjaka eliminisao šampiona Lube, a na putu da izbaci i veliki Zenit iz Kazanja. Trentino na dva seta do superfinala u Veroni

Kao kod dama, i kod odbojkaša Evropa dobija novog vladara. Lube je neočekivano predao krunu iz 2019. godine već u četvrtfinalu. Bolji je bio poljski šampion Zaksa Keđežin Kozle koji odlično s klupe vodi nekadašnji selektor Srbije, proslavljeni as srpske i svetske odbojke Nikola Grbić. Naš stručnjak je na putu da sruši još jednog favorita za krunu, moćni Zenit i Kazanja, šestostrukog šampiona Starog kontinenta. U prvom meču u Tatarstanu, gosti su slavili sa 3:2 iako je četa Vladimira Alekna imala prednost od 2:0 u setovima.

Grbićev tim na svom terenu danas (18.00) ima šansu da stigne do superfinala koje se igra u Veroni 1. maja kao i u konkurenciji odbojkašica. Blistao je u prvom meču Kamil Semenjuk, koji je imao čak 27 poena i zasenio sa suprotne strane zvezde ruskog tima, Francuza Ervina Ngapeta i iskusnog ruskog bombardera Maksima Mihajlova.

Izabrane vesti

Domaćinu odgovara bilo kakva pobeda, dok dva seta donosi zlatni do 15. Zenit mora da ide na tri boda, odnosno na trijumf od 3:0 ili 3:1 ako želi da se tri posle godine vrati u borbu za pehar. Ekipa iz Kazanja je u periodu od 2015. do 2018. godine četiri puta uzastopno bila na kraovu Starog kontinenta, ali je boje ovog kluba tada branio najbolji odbojkaš današnjice Vilfredo Leon, sada uzdanica Peruđe.

18.00: (1,85) Zaksa Keđežin Kozle – Zenit Kazanj (1,85)

U superfinalu u Veroni igraće sigurno italijanski tim, samo je pitanje koji – Trentino ili Peruđa. U prvom meču domaćin je pregazio Đavole sa 3:0. Fantastičnu partiju pružio je holandski korektor Nimir Abdel Aziz koji je do ludila dovodio goste koje predvodi belgijski stručnjak Vital Hejnen. Tim srpskih blokera Srećka Lisinca i Marka Podraščanina je izborio makar zlatni set, a dva mu fale do borbe za pehar. Klub iz Trenta je na krovu Starog kontiennta bio tri puta uzastopno, od 2009. do 2011. godine. Ove sezone je izboreno polufinale posle pet godina posta, a sada se pruža velika šansa za borbu za četvrti naslov prvaka Evrope.

20.30: (1,55) Peruđa - Trentino (2,29)

Trentino je razočarao u prvom meču. U četvrtfinalu plej-of šampionata Italije posle majstorice je izbacio Milano, dok je Trentinom sa 2:0 bio bolji od Pjačence. Sve u igri Đavola zavisi od čudesnog Kubanca sa poljskim pasošem, Vilfreda Leona, ali oligledno sjajni primač servisa ne može sve sam. Srpski korektor Aleksandr Atanasijević je izgubio mesto u startnoj postavi i na kraju sezone napušta redove nekadašnjeg šampiona Italije i vicešampiona Evrope. Domaćinu samo pobeda od 3:0 i 3:1 odgovara da bi izborio eventuano zlatni set i dokopao se borbe za pehar. Ove sezone skor je 2:2 u pobedama u duelima ova dva tima. Trentino je u seriji od devet trijumfa u svim takmičenjima.

Podsetimo, plasman u superfinale izboriće tim koji bude sakupio četiri boda. Pobeda od 3:0 i 3:1 donosi tri boda. Trijumf od 3:2 pobedniku daje dva, a poraženom bod. U slučaju da posle dve utakmice bude 3:3 u bodovima, igraće se zlatni set do 15.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------

LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

18.00: (1,85) Zaksa Keđežin Kozle – Zenit Kazanj (1,85)

20.30: (1,55) Peruđa - Trentino (2,29)

***kvote su podložne promenama

 


tagovi

CEVCEV Liga šampionaOK PeruđaTrentinoOK ZenitKeđežin Kozle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara