Đovani Gvideti (©FIVB)
Đovani Gvideti (©FIVB)

Gvideti: Impresioniran sam, nisam znao koliko je Tijana dobra saigračica

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 15:58

"Ona napada svaku loptu, bez obzira na to kakva je. Hrabra je, moćna i bez sumnje je najbolja u tom smislu", rekao je selektor Srbije

Sve kamere su danas u Suvonu bile uprene ka Tijani Bošković. Srpska igračica je bila toliko dominantna da su ostali mogli samo da stanu i da joj se dive. Odigrala je sjajan meč i sa 39 poena dovela Srbiju do pobede protiv Nemačke (3:1).

Sada naša reprezentacija ima skor od pet pobeda i pet poraza, i dalje ima šanse za plasman na Fajnal-ejt, ali mora da pobedi u naredna dva meča. Uz to će zavisiti i od drugih rezultata.

Izabrane vesti

Posle druge pobede u Koreji utiske je za OSS izneo selektor Đovani Gvideti.

"Mislim da smo prelako osvojili prvi set, a onda smo previše opušteno započeli drugi, napravili smo mnogo grešaka. Onda smo u trećem bili dobri, ali u četvrtom je Nemačka izašla sa najjačim timom. Okrenuli smo set koji je išao u lošem smeru, zahvaljujući ulasku Drče i Bjelice. Rešile su veoma važan poen. Naravno, kraj seta je obeležila Tijana nekim stvarima koje samo ona može da radi. Srećan sam što je Uzelac bila toliko dobra, pokazala je da je hrabra", rekao je Gvideti.

Napokon je ovog vikenda Gvideti dočekao da u svom rosteru ima Tijanu Bošković, igračicu koja mu je zadavala mnogo muke kao protivnik bilo na reprezentativnoj ili na klupskoj sceni... Pokušao je da objasni kako se zbog toga oseća.

"Opuštajuće, veoma dobro. Uvek je bila protiv mene, lepo je što je imam sada u svom timu. Impresioniran sam. Video sam je kako igra u milion mečeva, znao sam koliko je dobra. Ali, nisam znao koliko je dobra saigračica i koliko je timski igrač. Njen stav me je impresionirao, njen način na koji radi na treningu. Na visokom je nivou i na terenu i van njega. Najbolja je na svetu. Ona napada svaku loptu, bez obzira na to kakva je. Hrabra je, moćna i bez sumnje je najbolja u tom smislu".

Naredni meč Srpkinje igraju protiv Dominikanske Republike u subotu od 3.30, a 24 sata kasnije izlaze na megdan Bugarskoj.

"Zbog Dominikane uvek brinem, jer ona može da bude ili mnogo dobra ili mnogo loša, kod njih ne postoji sredina. Kada imaju dobar dan, mogu da budu opasan protivnik. Nemamo mnogo vremena da se spremimo. Moramo da pobedimo i njih i Bugarsku, ali i da gledamo ostale rezultate. Nije sve u našim rukama, ali mnogo toga jeste", podvukao je Gvideti.



tagovi

Đovani GvidetiLiga nacija za odbojkašiceTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara