Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Janić o Kubancu Mancanu: Divan momak, nažalost došao je veoma kasno...

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 17:29

"Prezadovoljan sam - i kako trenira i kako se ponaša", rekao je trener odbojkaša Partizana

Aktuelni šampion Srbije je iskoristio prednost domaćeg terena i poveo protiv Spartaka u četvrtfinalu plej-ofa. Dobili su odbojkaši Partizana prvi okršaj maksimalnim rezultatom, a kartu za polufinale moći će da overe već u subotu ukoliko slave u gostima.

Prvi duel ova dva velika rivala obeležila je povreda startnog dizača Subotičana Andrije Vulikića, koja je malo bacila senku na utakmicu...

Izabrane vesti

"Ispada da imamo sreće. Užasno je reći... Protiv Zvezde se povredi najbolji poenter, protiv Subotice prvi dizač - stub ove ekipe po mom mišljenju. Veoma mi je žao, najiskrenije", rekao je trener crno-belih Bojan Janić. "Možda ću zvučati isfolirano, ali zbog njega mi je mnogo žao što se to desilo. Znam ga i iz reprezentacije. To je pokvarilo neki utisak, iako momak koji ga je zamenio ima nekog iskustva. Igrao je već ove sezone, ali svakako mu nije bilo lako".

Bez obzira na to što je zabeležen trijumf, izdanje domaćih nije bilo najsjajnije...

"Što se nas tiče, čini mi se da smo bez igre dobili ovu utakmicu. Uglavnom smo veoma dobro servirali i tu smo uzimali poene na neke njihove greške. Same igre nije bilo. Imali smo veoma slab prijem i na tome ćemo morati da radimo".

Veruje Janić da njegovi izabranici mogu mnogo bolje.

"Prva utakmica plej-ofa je pakao za sve... Kad bismo izvukli statistiku i u mnogo jačim ligama, da se prvi sa osmoplasiranim uvek muči na tom prvom meču... Ima često tih slučajeva. A kamoli mi koji smo sa trećeg mesta, a oni sa šestog. Mislim da su nas samo tri pobede delile. Nijanse su u pitanju. Moramo da budemo zadovoljni, pobedili smo 3:0".

Naredni duel Partizana i Spartaka zakazan je za subotu od 20.30 u "Dudovoj šumi".

"Tamo je težak teren... Probaćemo da odigramo bolju utakmicu nego u sredu. Mislim da imamo mnogo prostora, probaćemo da na tome radimo i pričamo".

Evidentno je da crno-beli u poslednje vreme deluju bolje na terenu, a razlog je sve bolja uigranost sa novim dizačem iz Kube Rikardom Mancanom.

"Velika je razlika... Kao što je svima jasno - imamo ga svuda. Ima iskustva igranja u Srbiji, u inostranstvu je igrao i u jačim ligama. Dobro pojačanje je svakako, nažalost došao je veoma kasno. Trebalo je mesec dana ranije. Mislim da bi bio još bolji što se tela tiče, a i uigravanja sa ekipom. To smo u hodu radili, ja sam prezadovoljan njima i kako trenira i kako se ponaša. Divan je momak i sve reči hvale za njega", zaključio je Janić.



tagovi

Bojan JanićOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara