Petar Đorđić i Uroš Kojadinović (©srl.rs)
Petar Đorđić i Uroš Kojadinović (©srl.rs)

Ko će u finale Kupa Srbije: Šapčani izazivaju Vošu, Partizan favorit u Pančevu

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.24. | 10:07

Srpski šampion dočekuje Metaloplastiku na Slanoj bari (19.00), dok crno-beli žele dobru formu da potvrde u dvorani Strelište (19.30) protiv rivala koga su dobili u gostima sa čak 28:20 početkom meseca

Četiri najbolja tima u Srbiji, Vojvodina, Metaloplastika, Partizan i Dinamo, igraće narednog meseca u plej-ofu Super rukometne lige Srbije, a boriće se trofej i u Kupu Srbije. Posle reprezentativne pauze, danas se nastavlja sezona mečevima polufinala Kupa. Igra se samo jedan meč, a domaćini su Vojvodina i Dinamo.

Novosađani su favoriti za sve trofeje u zemlji. Posle ispadanja iz Lige Evrope za gol, tim Borisa Rojevića se okreće domaćoj sceni i odbrani oba trofeja. Na Slanu baru danas (19.00) stiže najveći rival ove sezone, Metaloplastika.

Izabrane vesti

Ovi timovi su prošlog meseca odigrali neizvestan meč u Šapcu koji je završen 29:29. U prvom delu seezone slavili su crveno-beli sa 27:23, pa su verovatno obezbedili pol-poziciju pred plej-of i prednost domaćeg terena (ostala još tri kola).

Vojvodina i dalje ne može da računa na povređenog Stefana Dodića. Jovica Nikolić će odigrati prvi meč na domaćoj sceni ove sezone. Igrao je protiv Kadetena u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, što mu je bio debi u drugom mandatu u taboru Vojvodine posle povratka iz nemačkog Veclara.

Rojević je bio odustan prethodnih dana zbog obaveza sa Orlovima, kao i reprezentativci - Andrej Trnavac, Luka Rogan, Miljan Vukovljak i Miljan Pušica.

Nastavljamo da se borimo za domaće trofeje, a na tom putu jeste naš veliki rival, Metaloplastika. Reč je o sjajnoj ekipi koja ima velike ambicije. Mi smo u prethodnom periodu razmišljali o dva koloseka, evropskom i o domaćem. Dosta smo se istrošili i fizički i psihički u Ligi Evrope. Imali smo i problema sa povredama. Igrači se polako vraćaju, ali još to nije željeni nivo. Očekuje nas velika borba i nadam se da će publika prepoznati trenutak i pomoći nam u tome i da će igrači osetiti domaći teren”, istakao je trener Lala Rojević.

21.10: (2,95) Monpelje (8,50) Pari Sen Žermen (1,55)

Metaloplastika je takođe prošlog meseca završila učešće u Evropi, u osmini finala EHF kupa je eliminisana od islandskog Valura. Tim Vladana Matića se oslanja na odlične bekove, Vojislava Brajovića, Domagoja Aliliovića i povratnika u reprezentaciju Milana Jovanovića, uz golmana Darka Arsića i desno krilo Mateju Dodića. Lale imaju dužu klupu. Voša ne pamti kada je poražena na svom terenu u domaćim takmičenjima.

Pola sata kasnije u Pančevu (19.30, Arena Sport 2), Dinamo čeka Partiizan. Pre dve nedelje ovi timovi su odigrali u dvorani Strelište i crno-beli su lako slavili sa 28:20. Klub iz Humske je u naletu, u boljoj formi, prestigao je Pančevce na trećem mestu u Super rukometnoj ligi Srbije i ima ulogu favorita.

Dinamo je ostao krajem prošlog meseca vez dvojice veterana, golman Nemanje Marjanovića i stuba odbrane Duška Čelice. Dobra vest za trenera Dragaan Markovića je da se posle povrede vratio u tim iskusni levi bek Milan Pavlović.

Partizan je sada kompletan. Nikola Zečević je ušao u ritam posle duge pauze zbog povrede, sve je bolji i nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Obradović. Reprezentativac Uroš Kojadinović je motor tima, uz mlade bekove Nemanje Peštića i Nikolu Kovačevića i iskusnog golmana Luku Arsenića.

Obe utakmice možete da gledate na You tube kanalu Rukometnog saveza Srbije.

Vojvodina – Metaloplastika

Dinamo Pančevo - Partizan

KUP SRBIJE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

19.00: Vojvodina – Metaloplastika

19.30: Dinamo Pančevo – Partizan


tagovi

MetaloplastikaRK PartizanRK VojvodinaRK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara