Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Kod odbojkaša majstorica neće biti: Partizan nastavlja pohod ka odbrani trona

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 22:53

Spartak uzeo samo set u drugom meču četvrtfinalne serije

Odličnu timsku partiju prikazali su večeras odbojkaši Partizana u Subotici. Zabeležili su pobedu protiv Spartaka i tako stavili tačku na četvrtfinalnu seriju. Nastavljaju pohod ka odbrani trona, a izabranici Raška Jovanovića mogu na pauzu.

Crno-beli su u Beogradu u sredu upisali maksimalnu pobedu, a danas su dozvolili rivalu da im uzme jedan set na vrućem terenu u Dudovoj šumi - 3:1 (25:20, 25:21, 17:25, 25:22).

Izabrane vesti

U muškoj konkurenciji neće biti majstorica jer su sva četiri favorita koja su zauzimala prva četiri mesta na tabeli obezbedila prolaz dalje. Parovi naredne runde razigravanja su Zvezda - Karađorđe i Radnički - Partizan.

Kad su odbojkašice u pitanju 1. aprila će treći duel imati Crvena zvezda i Ub. Dalje su prošli TENT i Železničar, koji se ukrštaju i Jedinstvo, koje još čeka protivnika.

Crno-beli su večeras bili sigurni u Subotici, bez obzira na izgubljeni set. U tom trećem periodu dominirao je Veljko Mašulović i za njega nije bilo rešenja. U četvrtom su gosti ponovo vratili sve na svoju vodenicu...

I raspodela poena svedoči o tome kako je Partizan igrao. Lazar Marinović je imao 16 poena (napad 20-12, četiri bloka), Milija Mrdak 13, Luka Tadić i Dušan Petrović po 12, a Novica Bjelica deset (napad 9-6, dva bloka, dva asa). Rikardo Mancano je uspeo sve da razigra, iako nije imao mnogo idealnih lopti posle prijema. Upisao je i četiri poena (napad 3-3, jedan blok). Libero Miloš Krsteski je dodao 15 prijema (67 odsto pozitivnog, bez idealnog).

Na drugoj strani izdvojio se Veljko Mašulović, koji je bio veoma motivisan za nadigravanje sa aktuelnim šampionom. Postigao je 22 poena i bio je jedini dvocifreni u subotičkom timu (37-19 napad, 51 odsto, dva asa, jedan blok). Roland Džekson je stao na devet poena, a Nemanja Jungić na sedam.

I na ovom susretu Subotičani su igrali bez prvog dizača Andrije Vulikića, koji se povredio na početku prethodne utakmice u Masteru. Njega je u postavi zamenio mladi Ognjen Šuvački.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinale

Mladi radnik - Radnički 0:3 (prvi meč 0:3)

Vojvodina - Karađorđe 2:3 (2:3)

Takovo - Crvena zvezda 0:3 (0:3)

Spartak - Partizan 1:3 (0:3)

***četvrtfinalna serija se igra do dve pobede


tagovi

OK PartizanOK SpartakSuperliga Srbije u odbojciBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara