Selektor Slobodan Kovač (©MN Press)
Selektor Slobodan Kovač (©MN Press)

Kovač pred start eliminacionih borbi: Imamo jedan cilj, hoćemo da budemo prvi

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 09:44

„Vreme je da pokažemo naše najbolje izdanje, ne želimo da završimo takmičenje“, poručio je selektor odbojkaša

Eliminacione borbe mogu da počnu. Odbojkaši Srbije u nedelju imaju prvi test na Evropskom prvenstvu na kome neće imati prava na grešku. Protivnik u osmini finala je selekcija Turske, koja je u grupi C završila uvodnu fazu na trećoj poziciji. Pobedili su Rusiju, Španiju i Severnu Makedoniju, a izgubili od Holandije i Finske.

Izabrane vesti

Oni su mlada i interesantna reprezentacija, lider je Adis Lagumdžija, sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ekrema. Igraju dobru odbojku, u prvom kolu su dobili Rusiju. Očekuje nas težak posao, ali mi imamo kvalitet“, poručio je selektor Slobodan Kovač. „Vreme je da pokažemo naše najbolje izdanje, ne želimo da završimo takmičenje. Došli smo ovde sa jednim ciljem. Sve je teže jer su utakmice na ispadanje. Ali, mi smo došli da uzmemo medalju, hoćemo da budemo prvi i to je najvažnije“.

Jedan od naših glavnih šrafova Uroš Kovačević je imao problema sa butnim mišićem, zbog čega je morao da napusti igru na meču petog kola sa Grčkom. Međutim, trebalo bi da bude spreman za okršaj sa Turskom.

Osećam se bolje, ali bol je prisutan. Raduje me to da ne može da bude gore, jer je takva vrsta povrede“, istakao je Uroš Kovačević. „Rekli su mi doktori da ne može da se pogoša. Veoma sam pozitivan, bol mogu da prevaziđem, nadam se da će sve biti u najboljem redu“.

Priznaje naš primač servisa da ne poznaje dobro selekciju Turske, koja će im izaći na megdan u nedelju.

Znam samo jednog igrača. Sigurno da su kvalitetan tim čim su pobedili Ruse. Borili su se u onoj grupi kao lavovi, zaslužili su mesto u osmini finala. Mi imamo kvalitetniji tim, nadam se da ćemo opravdati očekivanja i savladati ih, jer smo favoriti“, zaključio je Kovačević.


tagovi

Slobodan KovačUroš Kovačevićevropsko prvenstvo za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara