Gavril Subotić i Luka Gladović (©MN Press)
Gavril Subotić i Luka Gladović (©MN Press)

Kuglice opet razdvojile Zvezdu i Partizan, derbija neće biti pre finala kupa

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.11.23. | 13:43

Polufinalni parovi isti kao i u prethodnom izdanju

Žreb za završni turnir Kupa Srbije u vaterpolu obavljen je, a kuglice su opet razdvojile večite rivale. Derbi će ponovo biti moguć tek u velikom finalu.

Sastav učesnika Fajnal-fora nije se promenio u odnosu na prethodnu godinu, a ni parovi. U polufinalu najmasovnijeg takmičenja igrače: Partizan - Novi Beograd i Crvena zvezda - Radnički. Ostaje još samo da se vidi hoće li i završnica, kao i minulih godina, biti igrana na bazenu “Milan Gale Muškatirović”.  

Izabrane vesti

I u prošlom, ali i pretprošlom izdanju Kupa Srbije kuglice su Crvenu zvezdu uparile sa kragujevačkim Radničkim, a Partizan sa Novim Beogradom. Niti je bilo iznenađenje u četvrtfinalu, niti na žrebu. Sve je postalo ustaljena praksa, jedino se osvajači smenjuju.  

Naizmenično su crveno-beli i Kragujevčani pdozali prvi trofej u sezoni tokom prethodne četiri godine. Minule je Crvena zvezda dobila Novi Beograd, a pre toga je Radnički sprečio novobeogradski klub da unese prvi pehar u vitrine. U cik-cak sistemu su se dva klupa pela na postolje, a pre njih je Šabac uzeo kup u Zrenjaninu.  

Upravo se u sezoni 2019/2020 poslednji put van Beograda odlučivalo o tome u čije vitrine će otići trofej kupa. Za ovu čelni ljudi Vaterpolo saveza Srbije tek treba da donesu konačan sud gde će Fajnal-for biti održan. Ono što je sigurno jeste da će polufinala biti odigrana drugog dana novembra, a veliko finale dan kasnije.


tagovi

Kup Srbije u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK PartizanVK Novi BeogradVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara