Šarl Lekler (©AFP)
Šarl Lekler (©AFP)

Lekleru pobede postaju rutina: Dominacija u Australiji, Verstapen ponovo nije završio trku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 10:16

Vozač Ferarija nastavlja sa dominacijom na startu nove sezone

Treća trka, druga pobeda Šarla Leklera. Vozač italijanskog ponosa iz Maranela u dominantnom maniru odvozio je trku za Veliku nagradu Australije. Prošao je kroz cilj sa 20 sekundi prednosti u odnosu na prvog pratio Serhija Pereza iz Red Bula. Klupski kolega meksičkog vozača i aktuelni šampion Maks Verstapen nije uspeo da završi trku, povukao se u 39. krugu posle problema sa bolidom.

Vozač iz Monte Karla je krenuo sa pol-pozicije - vodio je od starta do cilja. Ferarijevi bolidi deluju fenomenalno ove sezone, a Lekler to na najbolji način koristi. Logično, pripao mu je i bonus poen za najbrži krug trke, pa posle tri staze u novoj sezoni ima 71 bod i veliku prednost u generalnom plasmanu.

Izabrane vesti

Serhio Perez je iskoristio što se Verstapen povukao, trku je počeo sa trećeg mesta, završio ga na drugom. Takav rasplet omogućio je i mladom Džordžu Raselu da se domogne podijuma. Talentovani vozač Mercedesa je kao treći prošao kroz cilj, ali su mu novi bodovi i povlačenje aktuelnog šampiona omogućili da se sa 37 bodova dočepa drugog mesta u generalnom plasmanu.

Uz Verstapena trku nisu završili ni drugi Ferarijev vozač Karlos Sajnc, kao ni Sebastijan Fetel iz Aston Martina. Španac je izleteo sa staze, dok se Nemac okrenuo i nije bio u stanju da nastavi.


Luis Hamilton je bio blizu postolja, u par navrata je pokušavao da napadne timskog kolegu Rasela, ali na kraju su ih delile tri sekunde. Interesantno je da je dvojicu Britanaca ispratio treći, talentovani Lando Noris iz Meklarena je bio šesti. Odmah iza njega bio je miljenik domaće publike Danijel Rikardo, a redom su potom išli Esteban Okon iz Alpine i Valteri Botas iz Alfa Romea. Do bodova su došli i Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Vilijamsov Aleks Albon. Tajlanđanin rođen u Londonu je u poslednjem krugu morao da menja pneumatike, pa je u herojskom maniru stigao do bodova, što je izazvalo i erupciju oduševljenja u pitu.

Sledeća trka je već 24. aprila, u pitanju je borba za Veliku nagradu Emilije Romanje u Imoli.



tagovi

FerariŠarl LeklerRed BulSerhio PeresMercedesDžordž RaselLuis HamiltonSebastijan FetelKarlos Sajnc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara