Komentari na vest

Limiti i nedostaci – kako do svetskog vrha?

R

Ruzmarin

pre oko 1 godinu

Kakav je rukomet u Srbiji u muškom je neverovatno veliki uspeh i sam plasman na evropsko prvenstvo. Kakve bre olimpijske igre. Kakva bre medalja. Palimo narod samo. U ženskom rukometu kao nismo bili nikad na olimpijskim igrama, ej bre pa tu je uspeh ako se sastavi reprezentacija uopšte. Do skoro jedan trener vodio i mušku i žensku reprezentaciju. To je stanje rukometa u Srbiji.
L

Lako

pre oko 1 godinu

U Srbiji imamo uspešne reprezentacije. Od njih se uči. Ako nemogu da trče odmah menjaš kondicionig trenera to je najmanji problem. Kvalitet je prosečan. Džabe trčanje tu nisu atletičari oni. 20 godina je rukomet u Srbiji poslednji sport u kategoriji ekipnih. Izgubio je sve bitke sa fudbalom košarkom, vaterpolistima i odbojkom. Otpaci iz košarke i odbojke dođu da treniraju rukomet. Dođu u klub gde nema uslova. Mi nemamo juniorske lige. Nema trenera koji prave igrače. Nema para u rukometu u Srbiji. Iz takvog sistema se ne ide u vrh sa reprezentacijom. Džabe selektor sistem je katastrofa. Komesari za bezbednost vode trening deci. Ne uče se deca da budu šampioni. Nemamo rezultat decenijama i sad bi odjednom na vrh jer nam dosadilo da ne idemo na olimpijske igre i da evropsko i svetsko završimo nakon grupe. Ponese nas neka pobeda u kvalifikacijama. Momcima svaka čast za borbu ali mi nemamo igrače za svetsku scenu i medalje. U sistemu koji imamo ne prave se šampioni već se spašava rukomet da ne umre u Srbiji. 2 % dečaka ga trenira u Srbiji. Sve što vredi je na fudbalskom terenu pa na košarci i na odbojci. Deca neće na rukomet jer im je to poslednja opcija. Kada se to promeni pa se napravi selekcija pa se radi može doci i rezultat. Do tada nema šta da tražimo u borbi za medalje bez igrača koji imaju taj kvalitet da je osvoje.
1

100 %

pre oko 1 godinu

Sve istina. Kada se doda na sve to stanje ženskog rukometa onda je tragična situacija. Tu tek nema dece. Super liga 11 klubova, prva liga jedna grupa igra sa 6 ekipa. Druga liga se ugasila svuda sem jedne grupe u Vojvodini. Treća liga ugašena. Juniorke nemaju lige jer nema ekipa. Kadetsko i pionirsko sve manje ekipa. Ko ima dve igračice da iole znaju postane prvak Srbije kao od šale. Dece nigde odbojka uzela sve. Reprezentacija nikad na olimpijske igre nije otišla od kada se raspala Jugoslavija. Tu tek nema trenera svi beže od rukometašica. Ovo je realnost rukometa u Srbiji. Urušena baza i bez perspektive i ideje da se nešto menja od strane saveza.
G

Gost090

pre oko 1 godinu

Nisi ti bas razumeo na sta se to trcanje odnosi.
R

Rodman1986

pre oko 1 godinu

Pa šta? Je l moramo u svim sportovima kao jedna mala zemlja da se borimo za medalje? Je l to neophodno? Pa nema ni Austrije, Švicarske, skandinavaca, Portugala, Rusije, Poljske, Ukrajine, Bjelorusije u većini timskih sportova. Nema ni Turske, Grčke, Belgije u vrhu u većini timskih sportova itd itd. Nije poenta biti samo u vrhu i osvajati medalje.