Maja Ognjenović (©Shutterstock)
Maja Ognjenović (©Shutterstock)

Maja i Milena u borbi za evropski tron: Vakifbank je navikao na trofeje, ali je italijanski titan favorit

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.05.21. | 08:54

Finale Lige šampiona za odbojkašice u Veroni: Turski prvak igra za petu krunu na Starom kontinenta, a Koneljano za prvu. Tim sa Apenina neporažen dve godine, u seriji od 63 pobede

Dve najbolje ekipe u Evropi u konkurenciji odbojkašica, turski i italijanski prvaci Vakifbank i Koneljano odmeriće snage danas (17.00) u Veroni u meču za titulu šampiona Evrope. Sve puca od zvezda u ova dva tima koja su prethodnog meseca nadmoćno osvojii titule u nacionalnim prvenstvima. Vakifbank je bila bolja od Fenerbahčea, dok je Koneljano u finalu lako slomio otpor Novare, šampiona Starog kontinenta iz 2019. godine.

Gigant iz Istanbula je četiri puta bio na krovu Starog kontinenta. Predvodi ga trofejni italijanski stručnjak Đovani Gvideti. Za Vakif igraju dve srpske reprezentativke Maja Ognjenović i Milena Rašić. Velikan sa Bosfora zna kako se osvajaju titule, Koneljano ne zna. Italijanke nikada nisu bili na evropskom tronu. Pre četiri godine Koneljano je zaustavljen upravo od Vakifa na putu do istorijske titule. Ulogu favorita ima tim sa Apenina. Koneljano je u neverovatnoj seriji od 63 pobeda. Dve godine niko nije pobedio tim koji s klupe predvodi Danijel Santareli. Prva zvezda je, uz našu Tijanu Bošković, najbolja odbojkašica na svetu, fenomenalna korektorka Paola Egonu.

Izabrane vesti

Tamnoputa bombarderka igra fantastično ove sezone. Ona će jedina da brani trofej koju je 2019. godine (prošle sezone nije bilo šampiona jer je sezone prekinuta usled pandemije virusa korona) sa Novarom. Posle toga je pojačala Koneljano. Verovali ili ne, posle tog neuspeha pre dve godine u finalu Lige šampiona u Berlinu Koneljano ne zna za poraz. Gazi sve kako u Evropi, tako i u domaćim okvirima.

17.00: (1,40) Koneljano – Vakifbank (2,70)

Osim Egonu, italiajske reprezentativke nigerijskog porekla, zvezde su i Amerikanka Kimberli Hil kija je osvajala titulu sa Vakifom i Eliz Adams. Ima i turski tim adute. Osim dve srpske reprezentativke tu je Šveđanka, korektorka Izabel Hak, Brazilka Gabi, Amerikanka Mišel Barč-Hekli, turska repezentativka Zehra Guneš. Veliki motiv imaće Maja Ognjenović. Iskusna srpska reprezentativka nikada nije osvojila trofej Lige šampiona, a sada u 36. godini imaće priliku da se okiti peharom najboljeg tima Starog kontinenta. Tehničarka ekipe iz Istanbula je sa Ezačibašijem pre pet godina osvojila svetsku titulu, ali joj fali evropska.

Očekuje se sudar Egonu i Hak, korektorki oba tima. Od njihovog rapoloženja zavisiće ishod meča. Egonu je u strašnoj formi. Pre desetak dana, kada je Koneljano pobedio Novaru u drugom meču finalne serije i odbranio krunu u Italiji, imala je čak 35 poena. Ona je u Ligi šampoina osvojila 19 as poena, dok je Izabel Hak stala na 16.

Šveđanka je ove sezone u Ligi šampiona imala 203 poena, a Egonu 174. Hak igra prvo finale Lige šampiona, a Egonu drugo. U prvoj je sa Novarom bila na krovu Evrope pre dve godine. Ovi timovu su odigrali tri meča dosad, Vakifbank vodi sa 2:1 u pobedama. Očekuje se fantastičan meč. Koneljano je blagi favorit, ali moćni Vakif nikada ne sme da se otpiše. Ovim mečom se spušta zavesa na sezonu u klupskoj ženskoj odbojci, a onda kreće repezentativna, prvo Liga nacija, pa Olimpijske igre u Tokiju.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – FINALE (VERONA)

Subota

17.00: (1,40) Koneljano – Vakifbank (2,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

vakifbankImoko KoneljanoLiga šampiona za odbojkašiceMaja OgnjenovićMilena RašićPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara