Marijana Boričić sa igračicama (©MN Press)
Marijana Boričić sa igračicama (©MN Press)

Marijana Boričić pohvalila devojke s klupe: Treba imati hrabrosti kada je najteže

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.04.23. | 22:11

"Drugi put ove godine se dešava da se vraćamo iz pepela", rekla je trener Uba

Ništa još nije gotovo. Govorile su to odbojkašice Uba kada su izgubile drugi meč u finalnoj seriji i bile su u pravu.

Iako su Pazovčanke na trećem duelu bile veoma blizu da završe kompletan posao, protivnice su okrenule utakmicu i zgrabile veliku pobedu.

Izabrane vesti

Jedinstvo je vodilo 2-0 u seriji, 2:1 u trećem duelu i 13:5 u četvrtom setu - već je sve bilo spremno za slavlje. Međutim, rivalke su odlučile da im poremete planove.

Ubljanke su režirale veliki preokret na krilima devojaka koje su ušle sa klupe i produžile sezonu makar do ponedeljka...

"Drugi put ove godine se dešava da se vraćamo iz pepela. Stalno pričamo da nema odustajanja, da uvek postoji rešenje. Opet se pokazala ta naša dugačka klupa. Mi znamo koliko devojke koje su ušle u igru vrede. Naravno da su to mlade Simona Petranović i Matea Petrović. Imaju malo igračkog iskustva, ali večeras je došla do izražaja njihova visina, talenat i mladost", rekla je trener Uba Marijana Boričić. "Aleksandru Cvetićanin smo čekali cele sezone, znamo koliko je sjajna, zato smo je i doveli, ali imala je loše sezone iza sebe. Trebalo je neko vreme da pokaže šta ume. Sjajne su bile večeras... Treba imati hrabrosti da se tako odigra kada niko ne veruje i kada je najteže".

Nije skidala Marijana osmeh sa lica posle dramatične utakmice.

"Meni je najbitnije da smo produžili seriju i da smo pokazali da smo dostojni ovog finala, da možemo više nego što smo uradili na prva dva meča. Pre svega na onom prvom - bio je to baš loš dan. Ni blizu slika pravog Uba. Malo je falilo da on odredi pobednika kompletnog finala. Meni je bilo bitno da popravimo utisak, da pronađemo igru, vratimo se odbojci i večeras smo to uspeli. Naravno da je ekipa Pazove i dalje favorit, igraju na svom terenu, vode 2:1, biće još teže za tri dana nego večeras. Borićemo se i pokušati da izborimo majstoricu", podvukla je Marijana Boričić.

Veoma emotivno je pobedu doživela i mlada Simona Petranović...

"Kad me trener pozvala da uđem u igru, htela sam da dam sve od sebe, bila sam ubeđena da možemo da preokrenemo. Verujem u ovu ekipu... Zahvalna sam im na svemu. Drago mi je što smo pokazale da se kao feniks dižemo iz pepela", poručila je Simona.


tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara