""
""

Masa i Vilijams na krovu – Meklaren u kanalu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.03.17. | 13:56

Hondin motor je ponovo izdao ekipu iz Vokinga, ali je zato Dajmlerova zujalica u Vilijamsu odradila sjajan posao na Katalunji

Posle prvih test sesija na Katalunji, Filipe Masa se pokazao kao najbrži u celom karavanu. On je u prepodnevnim vožnjama zabeležio vreme od 1.19,76 minuta ispred Danijela Rikarda koji je bio sporiji za 0,17 stotinki.

Izabrane vesti

Luis Hamilton je u “w 08” bolidu postigao tek treće vreme, dok je Sebastijan Fetel bio četvrti. Važno je reći da će se u popodnevnoj test turi umesto Britanca za volanom Srebrne strele naći Valteri Botas, a da će postave Vilijamsa, Red Bula i Ferarija ostati nepromenjene.

Među nevoljnicima na Katalunji našli su se Reno i Meklaren. Palmer je u žutom bolidu francuske ekipe nakon 15 krugova svratio u boks, ali iz tehničkih razloga nije mogao da se vrati na stazu.

Loše vesti stižu i iz tabora Meklarena. Prema prvim vestima Honda je donela odluku da zameni još jedan motor zbog problema sa elektronskim upravljačkim jedinicama. Prethodnih dana Hondin motor je imao problema sa pritiskom ulja, na šta su Japanci odmah reagovali, ali nisu bili u stanju odmah da definišu problem u konstrukciji koji je preopteretio agregat. Inače, ekipa Meklarena je danas krenula ambiciozno u prve krugove testiranja, a onda se ponovo javio kvar na Hondinoj pogonskoj jedinici. Po svemu sudeći i ovaj agregat “MCL 32” bolida je odradio svoje pre vremena.

(Foto: Action Images)


tagovi

Danijel RikardoDanil KvjatEstaban OkonFerariFilipe MasaFormula 1HondaKevin MagnusenLuis HamiltonMeklarenMercedes AMG PetronasRed BulRenoSebastijan FetelVilijams Mercedes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara