Mlađe seniorke (©OSS)
Mlađe seniorke (©OSS)

Mlađe seniorke i seniori na premijernom Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 14:21

Devojke igraju u Italiji, a momci u Poljskoj

Sve je spremno za premijerno izdanje Evropskog prvenstva za mlađe seniorke i seniore. Naše devojke će igrati u Italiji, a momci u Poljskoj.

Danas su ekipe krenule na put, početak je zakazan za 12, a kraj za 17. jul.

Izabrane vesti

Selektor ženske selekcije Marijana Boričić je dan ranije objavila spisak odabranih igračica rođenih 2002. godine i kasnije. Na njemu se nalaze sledeće igračice - dizači: Tijana Vrcelj (Ub), Andrea Tišma (Volero Cirih, Švajcarska), Nina Mandović (TENT, Obrenovac), korektori - Tara Taubner (Crvena zvezda), Anđelka Novosel (Ub), libera - Bojana Gočanin (TENT, Obrenovac), Stefana Pakić (TENT, Obrenovac), srednji blokeri - Minja Osmajić (Jedinstvo, Stara Pazova), Ana Malešević (TENT, Obrenovac), Valerija Savićević (Železničar, Lajkovac), primači servisa - Jovana Cvetković (TENT, Obrenovac), Dunja Grabić (Srem, Sremska Mitrovica), Isidora Kockarević (Jedinstvo, Stara Pazova), Branka Tica (Jedinstvo, Stara Pazova).

Srbija će igrati na prvom EP u grupi A u Čerinjoli sa Italijom, Austrijom i Ukrajinom. U utorak je na programu duel sa Austrijom od 17 časova i 30 minuta, u sredu igraju sa Ukrajinom u istom terminu, a u četvrtak protiv Italije od 20 časova. U B grupi u Andriji će igrati Turska, Poljska, Danska i Izrael.

(OSS)(OSS)

Kad je muška reprezentacija u pitanju (2001. godište i mlađi), takmičenje se održava u Tarnovu. Selektor Igor Žakić se odlučio da povede sledeće igrače - dizači: Andrej Polomac (Takovo, Gornji Milanovac), Aleksa Kozić (Novi Sad), Bogdan Stanojević (VGSK, Veliko Gradište), korektori: Dušan Nikolić (Crvena zvezda), Vidak Cvetković (Partizan), libera: Marko Milenković (Crvena zvezda), Uroš Mišković (Vojvodina, Novi Sad), srednji blokeri - Veselin Vukadinović (Crvena zvezda), Miloš Bojović (Novi Sad), Veljko Ćulibrk (Novi Sad), primači servisa - Alija Bekrić (Spartak, Ljig), Milutin Mijajlović (Mladi radnik, Požarevac), Veljko Mašulović (Niš), Lazar Stević (Mladi radnik, Požarevac).

Srbija će igrati u grupi A sa Poljskom, Francuskom i Austrijom. U utorak će naša reprezentacija igrati protiv Austrije od 14.30, dan kasnije je rival Poljska (19.30), a u četvrtak će odmeriti snage sa Francuskom (14.30).

U B grupi će igrati Italija, Holandija, Turska i Crna Gora.



tagovi

Marijana BoričićIgor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara