Mitrović (© MN Press)
Mitrović (© MN Press)

Najbolji golman sveta posle 13 godina napustio Mađarsku

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.05.23. | 18:56

Branislav Mitrović se seli u Francusku

Oproštaj je bio u velikom stilu, sad je vreme za novo poglavlje u karijeri. Čak 13 godina proveo je Branislav Mitrović u Mađarskoj, a naredna stanica biće mu Francuska, pošto je proslavljeni reprezentativac Srbije dogovorio saradnju sa Turkoanom iz Lila.

Ambiciozan klub je izabrao 38-godišnji golman, pošto Turkoan želi plasman u Ligu šampiona, do grupne faze će morati kroz kvalifikacije. Generalno, Francuzi su poslednjih godina počeli sve više da ulažu u vodene sportove, između ostalog i zbog toga što će Pariz biti domaćin Olimpijskih igara 2024, a kao dvostruki olimpijski prvak Mitrović će ubrizgati dodatni kvalitet tamošnoj ligi.

Izabrane vesti

Mitrović je avanturu u Vašašu okončao tako što je bio jedan od glavnih igrača ekipe koja je osvojila Len kup, a prethodno je igrao za Debrecin, Eger, OSC Budimpeštu, kao i Ferencvaroš. Prethodno se u Srbiji dokazao u kapicama Vojvodine i Partizana.

Prema mišljenju specijalizovanih sajtova, bez obzira što se bliži kraju karijere, smatra se Bane Mitrović jednim od najboljih, ako ne i najboljim golmanom sveta. Sa Srbijom je osvojio čak 16 medalja, pokorio svet i Evropu, ali je i dalje gladan uspeha.

Sad će golmansku klasu probati da demonstrira u Turkoan, koji je od prošle godine počeo da stvara tim za Ligu šampiona, ali će kao treći u Francuskoj morati najpre u kvalifikacije.


tagovi

vaterpoloBranislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara