Andreas Volf i Alfred Gislason (©Reuters)
Andreas Volf i Alfred Gislason (©Reuters)

Nemci odahnuli: Volf spreman za Orlove

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 12:16

Sjajni golman Kjelcea napustio meč protiv Katara tri minuta pre kraja, ali povreda lista nije teže prirode

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Činio je čuda na golu Andreas Volf, posebno u prvom poluvremenu meča sa Katarom. Uz Jurija Knora i Kaja Hefnera, bio je najzaslužniji za prva dva boda Pancera na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Izabrane vesti

Tri minuta pre kraja je napustio gol Pancera i uputio se u svlačionicu. Selektor Alfred Gislason posle meča je pojasnio o čemu se radi.

Signalizirao mi je da mu je list zategnut. Zato smo ga odmah zamenili, da ne bismo rizikovali povredu“, rekao je Gislason.

Lekarski tim Nemačke je potvrdio da će čuvar mreže Kjelce da bude spreman za meč sa Srbijom u nedelju (18.00) u dvorani Spodek.

Mislim da će naše medicinsko osoblje uspeti da ga osposobi za meč sa Srbijom“, pojasnio je Islanđanin.

Kapiten Johanes Gola kaže da bi izostanak Volfa bio veliki udarac za selekciju.

Naravno da bi to bilo veoma loše za nas da ne možemo da računamo na njegove usluge. Andi brani u odličnoj formi, treba nam za ceo turnir“, rekao je kružni napadač Flensburga.

Volfu je ovo četvrto Svetsko prvenstvo. Drugi golman Pancera je Joel Birlem koji je branio poslednja tri minuta meča sa Katarom koji su Nemci dobili sa 31:27.

Nažalost, u nedelju nećemo gledati obračun dvojice golmana svetske klase. Dejan Milosavljev nije spreman, nije zalečio povredu i verovatno će da propusti prvu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Katovicama. Adut Orlova biće Vladimir Cupara koji je bio sjajan protiv Alžira, posebno u prvih 30 minuta.


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija Srbijerukometna reprezentacija nemačkeAndreas Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara