Igor Žakić sa igračima i saradnicima (©CEV)
Igor Žakić sa igračima i saradnicima (©CEV)

Ni 27 poena Dušana Nikolića nisu bila dovoljna: Mlađi seniori bez polufinala na EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 17:51

Francuska je protiv Srbije slavila posle pet odigranih setova - 3:2

Žakićevi momci nisu uspeli da naprave odlučujuči korak ka polufinalu na Evropskom prvenstvu. Posle poraza od Poljske, znali su da moraju da savladaju Francuze da bi nastavili takmičenje. Ali, ništa od toga. Odigrali su pet setova, u četvrtom periodu žestoko poremetili Trikolore, ali nije im pošlo za rukom da s osmehom završe taj-brejk. Francuska je slavila 3:2 (27:29, 25:18, 25:19, 16:25, 15:12).

Srbije nije pomogla ni partija kaptena Dušana Nikolića, koji je upisao 27 poena. Drugi dvocifreni u našem sastavu bio je Milutin Mijajlović sa 16 poena. Kod Francuza najviše poena je skupio Antoan Potron - 18.

Izabrane vesti

Prvi set je posle velike borbe i dramatične završnice pripao našoj selekciji, a onda je Francuska uzvratila jako u naredna dva. Srbija se vratila u meč, odlično odigrala četvrti čin, koji je otvorila vođstvo 8:1. Međutim, Orlići nisu uspeli da zadrže isti ritam i u taj-brejku. Trikolori su u odlučujućim trenucima bili sigurniji i zasluženo će igrati u polufinalu.

Protivnici su bili bolju u napadu - osvojili su 66 poena, a Žakićev tim 51. Kad je u pitanju blok - Srbija je zabeležila 10 (Andrej Polomac četiri), a rival dva manje. I na servisu je naš tim bio uspešniji sa osam aseva, naspram pet protivnika.

Premijerno Evropsko prvenstvo za mlađe seniore Srbija je otvorila pobedom protiv Austrije. U drugom kolu je poražena maksimalnim rezultatom od Poljske, a u trećem posle pet setova protiv Francuza. Jedan trijumf nije bio dovoljan da se Orlići umešaju u borbu za medalju.



tagovi

Igor Žakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara