(©OSS)
(©OSS)

Nisu koštali kao neki prethodni, ali imaju dušu: Drugi trofej ove sezone za Vošu

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 18:40

Novosađani šampionski gen pokazali i u finalu Kupa Srbije protiv Mladog radnika - 3:1

Prošlog leta Vojvodina je odlučila da ne dovodi skupa pojačanja, da ne ulaže velike sume novca, već da se osloni uglavnom na mlade igrače... Napravila je tim koji je jeftiniji nego mnogi prethodni, ujedno tim koji ima dušu.

Osvojili su klinci na početku sezone Superkup, a večeras su u vitrine dodali i drugi trofej. U finalu Kupa Srbije savladali su Mladi radnik i tako nastavili put ka triploj kruni - 3:1 (25:22, 22:25, 25:22, 25:21).

Izabrane vesti

Za razliku od borbe za Superkup kada su Novosađani bili autsajderi protiv Partizana, ovog puta su duel u Obrenovcu dočekali kao favoriti. Snašli su se i u toj ulozi, dozvolili su rivalu da im uzme jedan set, ali su u preostala tri bili sigurniji u završnici.

Mladi radnik se pobrinuo da publika u Obrenovcu gleda zanimljiv okršaj, borio se koliko je mogao, ali više od ovoga nije mogao. Kvalitet je prevagnuo na stranu Vojvodine, koja je ponovo pokazala da ima šampionski gen.

Korektori Aleksandar Gmitrović i Luka Stanković su bili u centru pažnje. Njihov obračun je bio prilično interesantan, osvojili su najviše poena - bolji učinak je ostvario stariji korektor, a pobedu je odneo mlađi. Luka Stanković je završio finale sa 22 poena - imao je napad 33-19 (58 odsto), dva bloka i jedan as. Gmitrović je brojao do 29, ostvario je učinak u napadu 49-28 (57 odsto). Zabeležio je jedan blok, a izblokiran je čak devet puta.

Igrali su Narančićevi momci raznovrsnije - Milanović se pobrinuo da ekipa bude opasna sa svih strana - iako je korektor dobio najviše lopti, veoma zastupljeni u napadu su bili i primači i srednji blokeri. Na drugoj strani mnogo toga se svodilo na Gmitrovića, koga su uspeli da zaustave skoro dvocifreni broj puta.

Vojvodina je dominirala u bloku - osvojila je 14 poena iz tog elementa, od toga je pola bilo delo primača servisa Žarka Ubiparipa. Momak koji je došao iz Kanade je najbolje pratio Stankovića, upisao je 15 poena, dok je sa 11 doprineo Lazar Bajandić.

U poraženom sastavu uz Gmitrovića se istakao Jovan Perović sa 19 poena, a Dimitrije Pantić je stao na 11.

Novosađani su večeras stigli do 16. trofeja u Kupu i tako se učvrstili na prvoj poziciji. Prati ih Zvezda sa 14, treći je Partizan sa devet.

FINALE KUPA SRBIJE U ODBOJCI

Muškarci

Vojvodina - Mladi Radnik 3:1

Žene

19.00: Jedinstvo - TENT


tagovi

OK Vojvodinakup srbije u odbojciOK Mladi Radnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara