Novi Beograd se vratio iz mrtvih protiv prvaka Evrope i osvojio bod

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 21:42

Italijani imali šest golova prednosti na poluvremenu, na kraju odlučili peterci – 14:15

Inicijalna vest glasi: Novi Beograd je na svom plivalištu poražen od italijanskog giganta Pro Reka posle slabijeg izvođenja peteraca, u okviru četvrtfinalne grupe Lige šampiona, i na taj način se značajno udalji od direktnog plasmana na fajnal-for. Suštinski, najbolji srpski vaterpolo tim se vratio iz mrtvih, izbrisao pomračenje uma iz druge četvrtine, i remijem u regularnom delu upisao bod.

Na kraju tim iz Đenove je slavio sa 15:14 (1:1, 6:1, 2:3, 1:5 -5:4), ali ima razloga Živko Gocić, trener Novog Beograda, odnekle da bude zadovoljan. Njegov tim je pokazao ozbiljnu reakciju i nagovestio da može ravnopravno da igra sa jednim od najjačih evropskih timova. Istini za volju, Pro Reko je u Beograd stigao bez jednog od najboljih igrača Ivovića, dok su domaćinu nedostajali Pijetlović, Vlahopulos i Lukić.

Izabrane vesti

Ako nešto treba da zaborave u Novom Beogradu sa večeranšjeg meča onda je to kako su izgledli u drugoj četvrtini. Dobro, ima i do klase Pro Reka, koji je povremeno delovao kao mašina. Ali isto tako Novi Beograd nije bio u utakmici. Dozvoljavao je gostima da pogađaju na različite način, nije išlo ni De Mikelisu na golu.

Na poluvremenu je Pro Reko imao ogromnih 8:2. I sve je nagoveštavalo da će susret na Novom Beogradu za njih predstavljati mirno more. Međutim, bilo je suviše ležernosti u igri prvaka Evrope. Uspeli su Filipović i Skumpakis da vrate neizvesnost inidivudalnom klasom i unervoze igrače Pro Reka.

Nepuna četiri minuta pre kraja bilo je 10:8 za Reko. Vučinić je realizovao igrača više, 9:10 je garantovalo pravu dramu. Konačno 1,47 do kraja Skumpakis je utakmicu vratio u početak 10:10. I jedan i drugi tim su do kraja meča imali šanse da dobiju u regularnom delu. Udarac Radulovića dve sekunde pre kraja je izblokiran.

Odlučili su peterci. U poslednjoj seriji Vučinićev udarac je odbranio Del Lungo, a Di Fulvio je na drugoj strani pogodio za pobedu i dva boda. I jedan bod u ovoj situaciji je ogroman dobitak za Novi Beograd.

U narednom kolu, Novi Beograd gostuje Jadranu iz Splita, dok Marselj na svom bazenu čeka Pro Reko. Reko ima osam, Novi Beograd šest, Marselj tri, a Jadran je bez bodova.



tagovi

VK Novi BeogradFilip FilipovićŽivko GocićPro Reko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara