Nurmagomedov pred sunarodnicima ©AFP arhiva
Nurmagomedov pred sunarodnicima ©AFP arhiva

Nurmagomedov: Razmišljao sam da odustanem od meča

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 14:13

MMA šampion vratio se na rodnu grudu nakon poslednje pobede u UFC-u

Heroj Dagestana, Habib Nurmagomedov stigao je u rodnu republiku, tačnije prestonicu Mahačkalu gde ga je dočekao ministar sporta i mnošto prijatelja i rodbine. Od subote ujedno i šampion i penzioner u lakoj UFC kategoriju vratio se iz Abu Dabija gde je obavio poslednji boj za UFC.

„Veoma sam srećan što sam objavio da se povlačim. Smatram da je tako najbolje, da odem kada sam na vrhu.“, iskren je 32—godišnjak, „To malo njih uradi, praktično niko. Svakako sam znao da ću morati u narednim godinama da donesem tu odluku. Učinio sam i više nego dovoljno da me smatraju najboljim borcem ikada u UFC-u, tako da je misija obavljena. Otac je rekao – kada ja odem, pojaviće se novi šampion. A šta ćemo dalje i kako ćemo da zarađujemo... Novac će se već zaraditi“

Izabrane vesti

Dagestanac je u razgovoru sa tamošnjim medijima otkrio i da je ozbiljna razmišljao da unapred preda meč Džastinu Gejdžiju zbog velikih zdravstvenih problema tokom priprema.

„Da, to je bila paklena bitka. Sa celom njenom istorijom, šta se sve izdešavalo poslednjih pola godine. Na kraju krajeva taj meč je za mene bio ličan, stvar principa! Jedva sam prošao kamp, prve dve nedelje sam bio bolestan, završio u bolnici, potom sam polomio i prst na nozi. Razmišljali smo da odustanem, ali sam našao snage iako sam doživeo taj lom 14 dana pred meč.“

Iako su se pojavile informacije da će se, kao i posle pobede nad Konorom Makgregorom sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, velikim ljubitelejm borilačkih veštiona, to je demantovano barem dok se ne smiri situacija sa virusom korona.


tagovi

Habib NurmagomedovUFCmmaborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara