Habib Nurmagomedov (©Reuters)
Habib Nurmagomedov (©Reuters)

Nurmagomedov šampionski u penziju: Nema šanse da se vraćam bez oca!

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.10.20. | 23:15

Ide kao neporažen. Neprikosnoven...

Džastin Gejdži je dočekao svoju priliku, ali zna se ko je neprikosnoveni vladar lake kategorije u UFC-u. Samo što ga nažalost više nećemo gledati, jer Habib Nurmagomedov je posle večerašnje pobede nad američkim borcem objavio da će mu ona biti poslednja.

Inače je tuča sa Gejdžijem bila i prva za koju se Nurmagomedov nije pripremao pod savetima pokojnog oca Abdulmanapa, koga je u julu ove godine pokosila korona. Zbog svega toga Habib nije večeras bio u optimalnoj formi, ali je i takav bio prejak za privremenog vlasnika šampionskog pojasa Gejdžija.

Izabrane vesti

Prva runda oprezna, nije Gejdži ništa poklanjao Dagestancu, kretao se, udarao u noge, nekoliko razmenjenih udaraca, nije se moglo naslutiti ko bi mogao do trijumfa. Međutim, već početkom druge Nurmagomedov obara protivnika na patos i 17 sekundi kasnije – kraj. Gejdži je zadavljen nogama.

Kraj. I meča. I jedne neverovatne karijere. Habib Nurmagomedov u penziju ide kao neporaženi šampion, sa učinkom od 29 pobeda, bez ijednog poraza.

Ovo danas je bila moja poslednja borba. Nema šanse da se ovde vratim bez oca… Ni majka nije želela da se borim bez njega. Dao sam joj reč da mi je ovo poslednja borba”, rekao je posle meča 32-godišnji Nurmagomedov, živa legenda borbi mešovitim stilom.

U svojoj kategoriji – konkurenciju skoro da nije imao. Neprikosnoveni šampion. Habib Nurmagomedov.




tagovi

Habib NurmagomedovUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara