Odbojkaši Crvene zvezde (©MN Press)
Odbojkaši Crvene zvezde (©MN Press)

Odbojkaši otvaraju dupli program na Voždovcu: Crveno-beli bi preko Finaca u osminu finala CEV kupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 09:10

Zvezda istrčava na teren od 16.30 u 1/16 finala evropskog takmičenja

Prvu prepreku su preskočili lako, vreme je za drugu... Odbojkaši Crvene zvezde su brzo završili posao u prva dva meča CEV kupa protiv Mladosti iz Brčkog, a naredni rival im je finski Savo Volej Kuopije.

Prvi obračun u 1/16 finala igra se danas od 16.30 na Banjici, uz direktan prenos na Areni sport 3. Biće ovo prava uvertira za ono što publiku na istom mestu čeka od 20 časova. Tada će na teren istrčati odbojkašice Crvene zvezde, koje se sa Kalcitom iz Kamnika bore za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Četa koju sa klupe vodi Igor Žakić je prethodnog vikenda poražena u prvenstvu Srbije. Takovo je odnelo pobedu i tako nateralo crveno-bele da se trgnu pred veliki evropski izazov.

Prvi obračun se igra danas, a drugi je na programu naredne srede od 18 časova u Finskoj. Kao što je već poznato za pobedu 3:0 ili 3:1 dobijaju se sva tri boda. Trijumf 3:2 donosi dva boda, a poraz tim rezultatom jedan. Ako obe ekipe posle revanša imaju isti broj bodova, onda o ukupnom pobedniku odlučuje zlatni set koji se igra odmah po završetku druge utakmice do 15 poena.

Drugi predstavnik Srbije u istom takmičenju je beogradski Partizan. Crno-beli prvi okršaj sa švajcarskim Amrisvilom imaju u sredu od 19 časova na gostujućem terenu. Revanš je na programu naredne srede od 18 časova u dvorani SC Master u Beogradu.

Crvena zvezda će ukoliko eliminiše Fince, u osmini finala Kupa CEV igrati protiv pobednika dvomeča Arkada Galaci (Rumunija) – Neftohimik Burgas (Bugarska). U slučaju pobede naredni rival Partizana biće bolji iz duela Mladost Zagreb (Hrvatska) – Grinjard Mazeik (Belgija).

CEV KUP ZA ODBOJKAŠE 1/16 FINALA

Utorak

16.30: (1,17) Crvena zvezda - Savo Volej (4,40)

Sreda

19.00: Amrisvil - Partizan


tagovi

CEV KupOK Crvena ZvezdaIgor ŽakićOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara