Aleksandros Papanastasiju (©MN Press)
Aleksandros Papanastasiju (©MN Press)

Olimpijakos šalje Jug u Zvezdino društvo, može da stigne i Breška, čak i Novi Beograd u ludoj kombinaciji?!

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.11.23. | 11:41

U grupi gde je srpski šampiona najkomplikovanija je situacija, tri kluba bore se za dva mesta u četvrtfinalu Lige šampiona

Crvena zvezda nije uspela da pomrsi konce splitskom Jadranu, eliminisali su je Hrvati iz Lige šampiona, ali evropska sezona za crveno-bele nije gotova. Nastaviće put kroz Kup Evrope, tamo bi potencijalno mogli da se bore za ulazak u samu završnicu, ali put je trnovit, jer svi klubovi koji se ne kvalifikuju za četvrtfinale elitnog takmičenja idu u drugo po snazi.

Biće velikih imena i u Kupu Evrope. Olimpijakos će izvesno danas poslati dubrovački Jug u Zvezdino društvo. Hrvatski velikan doživeo je težak poraz u Gružu od pirejskih crveno-belih, a Grci imaju priliku pobedom nad Dinamo Tbilisijem da mu zapečate sudbinu. Preseliće s i Vuljagmeni, a mogu da stignu i Breša, Sabadelj, pa čak i Novi Beograd?!

Izabrane vesti

U grupi gde je srpski šampion najkomplikovanija je situacija, tri kluba bore se za dva mesta u četvrtfinalu Lige šampiona. Novi Beograd je u najboljoj poziciji, dva kola pre kraja grupne faze ima bod više od Breše i dva od Sabadelja, ali ga očekuju i dva derbija. Prvi večeras protiv italijanskog kluba u glavnom gradu Srbije (19.45).

Novi Beograd bi pobedom osigurao prolaz među osam najboljih, prebrinuo bi brige i mogao da se posveti pripremi za završni turnir Kupa Srbije, međutim, poraz bi uneo nemir, jer u tom slučaju sasvim izvesno bi ga, pored Breše, pretekao i Sabadelj. Za očekivati je da katalonski klub dobije Steauu Bukurešt, i onda bi praktično u Španiji protiv ekipe Živka Gocića odlučivao o tome ko će u četvrtfinale, a ko u Kup Evrope.

Nije projektovan novobeogradski klub za drugo po snati evropsko takmičenje i ipak je on taj koji povlači konce i za sada sve čvrsto drži u svojim rukama. Brešu je već nadigrao u Italiji, dokazao da je kvalitetniji sastav i podigao je formu. Ali, opreza nikad dosta.

“Ova ekipa ima ogroman talenat i potencijal, to sam rekao na početku sezone i stojim iza toga. Nijedna ekipa ne može da drži maksimalan nivo igre tokom čitave sezone, a mi smo negde i tempirali formu za ovaj period. Nisam rekao da će ova ekipa u ovoj sezoni ići na sva četiri trofeja zato što sam ja mađioničar već zato što mi imena momaka koje vodim, njihove karijere, mentalitet i sve ono što ja znam o njima daju za pravo da tako nešto kažem”, rekao je Živko Gocić.

Dakle, večeras Olimpijakos i Novi Beograd mogu da izvade kartu za narednu fazu Lige šampiona i pridruže se Pro Reku, Barseloneti, Ferencvarošu i splitskom Jadranu. U poslednjem kolu pašće odluka koja dva tima će im se još pridružiti, a poznata je i većina imane koja će skliznuti u Kup Evrope. Pored Crvene zvezde to su: Jadran iz Herceg Novog, Vuljagmeni, Dinamo Tbilisi i Steaua Bukurešt.

Marselj i Špandau bore se za jedno mesto, za drugo već pomenuti Olimpijakos i dubrovački Jug, a sve je otvoreno u grupi gde je prvak Srbije. Sve u svemu, Kup Evrope će na proleće obilovati kvalitetnim utakmicama, jer tamo je i mađarski Vašaš.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO: 

GRUPA A 

Sreda

19.15: (1.10) Sabadelj (13.0) Steaua Bukurešt (9.00)

19.45: (1.20) Novi Beograd (9.00) Breša (6.75)

GRUPA B 

Sreda

18.00: (1.85) Olimpijakos (-10,5) Dinamo Tbilisi (1.85)

20.30: (1.01) Pro Reko (19.0) Jug Dubrovnik (16.0)

GRUPA C 

Utorak

Ferencvaroš - Crvena zvezda 20:6

Jadran Split - Jadran Herceg Novi 16:14

GRUPA D 

Utorak

Barseloneta - Vuljagmeni 16:10

Marselj - Špandau 13:11



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK OlimpijakosVK JugVK Breša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara