Bogdan Radivojević (©Reuters)
Bogdan Radivojević (©Reuters)

Pariskim Milionerima teško bez Hansena, Radivojevića i Seged čeka pakao Baltika

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 11:35

Rukometna Liga šampiona: Danac završio karijeru u Pari Sen Žermenu. Rival francuskom prvaku u prvom meču plej-ofa je norveški Elverum. Flenzburg dočekuje mađarskog šampiona

Grupna faza rukometne Lige šampiona je prošlost, danas kreće nokaut runda. Vive Kjelce, Kil, Barselona i Olborg su izborili direktan plasman u četvrtfinale, dok će klubovi koji su bili plasirani od treće do šeste pozicije igrati plej-of za plasman među osam najboljih timova Starog kontinenta. Danas su na programu prve utakmice, Elverum – PSŽ (18.45) i Flenzburg – Seged (20.45). Francuski i mađarski šampioni imaće prednost da naredne nedelje igraju revanš pred svojim navijačima.

Pariski Milioneri će biti silno oslabljeni. Van stroja je danski bombarder Mikel Hansen. Jedan od najboljih rukometaša današnjice imao je mnogo problema s povredama. Posle zapaljenja vena praćene embolijom pluća, moraće da pauzira nekoliko meseci i za njega je sezona završena, ali i karijera duga deceniju u Parizu. Od jeseni biće uzdanica danskog Olborga, vicešampiona Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Parižani gostuju norveškom šampionu Elverumu koji raste iz godine u godinu. U početku je bio “topovsko meso”, a sada je uspeo da se izbori za plasman u nokaut fazu. Naredne sezone za najbolji norveški klub igraće srpski reprezentativac Uroš Borzaš.

18.45: (6,25) Elverum (12,0) PSŽ (1,17)

PSŽ ostaje favorit u dvomeču, ali u Norveškoj neće biti lako za Nikolu Karabatića i drugove. Ova sezone je možda poslednja gde bi PSŽ mogao da se umeša u borbu za titulu evropskog šampiona koja mu nedostaje, kao i fudbalskom klubu. Nedim Remili se od leta seli u poljski Vive Kjelce, Vensan Žerar ide u San Rafael, Hansen je van stroja, Karabatić je u godinama, nije više onaj stari. Dobra vest za trenera Raula Gonzalesa je da se u tim vratio Eloim Prandi. On je doživeo nesreću tokom proslave Nove godine, kada je uboden nožem. Zbog toga ga nije bilo na Evropskom prvenstvu u Segedinu početkom godine.

Tradicija je uz Pari Sen Žermen. Dobio je Elveruma na sve četiri utakmice u Ligi šampiona. Prošle sezone, Parižani su pobedili u gostima sa čak 44:29. Norveški šampion je sada mnogo bolji. Elverum je sa 449 primljenih golova drugi najslabiji tim u Ligi šampiona. Kvota u Mozzartu da će biti više od 63,5 golova je 1,90.

Flenzburg i Seged su izjedačene ekipe. Nemački vicešampion je razočarao ove sezone, tek je u finišu proradio i završio na šestom mestu u grupi. Ove dve ekipe su redovni učesnici Lige šampiona prethodnih godina. Tim sa Baltika je uspešniji, ostvario je šest trijumfa, a ekipa iz Segedina samo jednom. Za mađarskog šampiona igra srpski reprezentativac Bogdan Radivojević.

20.45: (1,50) Flenzburg (8,50) Seged (3,15)

Najveća opasnost po gol Segeda preti od krila, a ističe se Šveđanin Hampus Vane koji je sa 61 golom prvi strelac svog tima. Nekoliko godina odlično mrežu tima sa severa Nemačke čuva reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Burić. Najefikasniji rukometaš Segeda je Bence Banhidi sa 61 pogotkom. Sve se u igri mađarskog tima vrti oko srednjeg beka Deana Bombača koji će biti adut Slovenije protiv Srbije u dvomeču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo. Kvota u Mozzartu da će biti manje od 56,5 golova je 1,80.

"Seged je zaista jak rival. Igra fizički jak rukomet, sa Deanom Bombačem koji je odličan organizator igre. Moramo da igramo kompaktnu odbranu. Radujemo se ovoj utakmici, očekujem odličnu atmosferu u našoj dvorani”, istakao je Maik Mahula, trener Flenzburga.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Sreda

18.45: (6,25) Elverum (12,0) PSŽ (1,17)

20.45: (1,50) Flenzburg (8,50) Seged (3,15)

Četvrtak

18.45: (4,90) Vardar (10,00) Vesprem (1,25)

20.45: (2,00) Porto (8,00) Monpelje (2,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

RK PSŽRK ElverumRK FlensburgPik SegedSegedEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara