Dušan Petković (©OSS)
Dušan Petković (©OSS)

Petković: Dva igrača iz svetskog vrha su na mojoj poziciji, ne dobijam često šansu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 16:37

"Svaku priliku koju dobijem pokušavam da iskoristim na najbolji mogući način", rekao je korektor reprezentacije Srbije

Nova lica, stara lica, povratnici... Ekipa koja će putovati u Kanadu na prvi vikend Lige nacija je kombinovana i prvi put će igrati zajedno zvaničnu utakmicu. Jedan od onih koji su posle nekog vremena ponovo tu je Dušan Petković.

Izabrane vesti

"Na moju sreću, na svojoj poziciji imam dva veoma dobra igrača (prim. aut. Aleksandra Atanasijevića i Dražena Luburića), u samom vrhu svetske odbojke, i ne dobijam mnogo momenata da pokažem u reprezentaciji ono što pokazujem u klubovima. Ali svaku šansu koju dobijem pokušavam da iskoristim na najbolji mogući način", rekao je na konferenciji Petković.

Iskusni korektor je priznao da nije mnogo analizirao igru protivnika - Bugarske, Francuske, Argentine i Nemačke.

"Mislim da nije ni realno da mi pričamo, jer ne znamo u kakvom će sastavu doći ekipe. Treba da bacimo fokus na nas, bitno je protiv koga igramo, ali treba da razmišljamo o individualnom napretku i napretku kao tim. Mislim da je ovo prvi put posle dužeg vremena da se daje šansa igračima – ne mogu da kažem baš mlađim, nisu to tako mladi momci kao što su bili Uroš, Bata, Nikola kada su ulazili u reprezentaciju u Igorovom prošlom mandatu – oni su bili momci od 16, 17, 18 godina... Ja bih da naglasim da je napredak nas mlađih bio upravo kroz nacionalni tim, što je sad i akcenat. Lepo radimo, trudimo se i pozitivan sam".

Standardni prvotimac zadužen za organizaciju igre - Nikola Jovović stigao je naknadno na pripreme i nije ga baš dočekalo očekivano stanje.

"Ja iz ugla igrača stvarno vidim veliki potencijal, a mimo toga i želju za radom. Ova generacija meni manje poznata, kad sam se tek priključio to je izgledalo bledo. Igor se priključio kad i ja. Bio sam malo skeptik na početku. Međutim sad stvarno, vidi se izuzetan napredak za poslednjih deset dana, žestok ritam, sjajan rad. Momci su pozitivni, željni rada, to se vidi... Ja sam nekad bio mlad, Igor je nas nekolicinu ubacio, to nikad nećemo zaboraviti. Ja sam siguran da će ovi mladi momci to znati da cene", rekao je Nikola Jovović.

Ovim takmičenjem kreće novi olimpijski ciklus - koji će svi se nadaju biti zaokružen igranjem u Parizu 2024. godine.

"Naježio sam se iskreno kad pomislim. Svaki od nas redom, deli to mišljenje, da treba ne samo da se pojavimo u Parizu nego želimo i smatramo da možemo da osvojimo medalju. Naravno, treba ići korak po korak. U ovoj nekoj konstalaciji smatram da smo zreli, mislim da treba da slušamo, podržavamo se i da će taj rezultat doći, jer uvek tako bude posle velikog rada", rekao je Jovović.



tagovi

Dušan PetkovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara