""
""

Posle 21 godine pao je rekord Sergeja Bubke! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 15.02.14. | 18:52

Francuz Reno Lavileni na mitingu u Donjecku oborio jedan od najčuvenijih svetskih rekorda u istoriji atletike pošto je preskočio visinu od 6,16 metara

Legendarni Sergej Bubka više nije svetski rekorder u skoku s motkom! Jedan od najčuvenijih i najotpornijih svetskih rekorda u istoriji atletike pao je danas baš u Bubkinoj domovini – na mitingu u Donjecku.

Izabrane vesti

Atletski junak dana se zove Reno Lavileni. On je jedan iz nadolazećeg talasa plejade talentovanih francuskih atletičara. Lavileni je u Donjecku prekočio visinu od 6,16 metara i oborio rekord Bubkin rekord od 6,15 koji je odolevao čak 21 godinu.

Francuz nije mogao da veruje kakvaj je podvig napravio.
„Ovo je nešto neverovatno! Nikada u karijeri nisam ni pokušao da napadnem visinu 6,16. U prvom pokušaju sam samo želeo da skočim što bolje. A, onda sam tražio visinu 6,16 jer nema lepšeg mesta da oborim Bubkin rekord od njegove Ukrajine“, rekao je oduševljeni Lavileni.

Sergej Bubka je sa tribina hale u Donjecku posmatrao uspeh Lavilenija i aplaudirao mu posle rušenje rekorda.
"Veoma sam srećan zbog Renoa, a pogotovo što se to desilo u mom rodnom gradu. Bravo Reno", napisao je Bubka na Tviteru. 

Lavileni je aktuelni olimpijski i dvostruki evropski šampion, a prošle godine je na Svetskom prvenstvu u Moskvi osvojio srebrnu medalju. Na dvoranskim evropskim šprvenstvima je osvojio tri zlatne medalje, a na svetskom jednu.

(FOTO: Action images)


tagovi

sergej bubkaskok s motkomReno Lavileniatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara