Nenad Maksić (©MN Press)
Nenad Maksić (©MN Press)

Povratak na mesto uspeha: Maksić novi trener Slovenj Gradeca

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.05.23. | 13:38

Bivši kormilar Partizana predvodiće klub u kojem je proveo najveći deo igračke karijere

Pre nešto više od godinu dana Nenad Maksić je završio drugi mandat na klupi Partizana, vratio se u Katar, predvodio je Al Sad, a od naredne sezone biće trener slovenačkog Slovenj Gradec.

Za ovaj klub nekadašnjeg reprezentativca Srbije, bivšeg rukometaša Crvene zvezde i Partizana, vežu lepe uspomene.

Izabrane vesti

Najveći deo karijere je proveo u ovom slovenačkom klubu, najbolji je strelac svih vremena Slovenj Gradeca.

Pre 26 godina sam se oženio sa suprugom Eleonorom. Ela i Aleksa, moje dvoje dece, 1998. i 2004. godine su se rodili u Slovenj Gradecu. Činjenica je da sam bio srećan i zadovoljan životom u Slovenj Gradecu, ovde sam upoznao mnogo prijatelja i kao što sam im uvek govorio, najvažnije mi je bilo da osnujem porodicu. Moja sećanja na slovenački Gradec nikada neće biti zaboravljena, uvek ću voleti da dođem u grad rukometa i da se vidim sa prijateljima", rekao je pre devet godina Maksić za nekadašnji klub povodom 60. rođendana slovenačkog tima.

18.15: (1,35) Kolstad (8,50) Elverum (4,00)

Sada, godinu dana pre sedam decenija od postojanja kluba, Maksić dolazi na kormilo tima u kojem je zaslužio status legende.

Ovim potezom klub pravi veliki korak. Čvrsto smo uvereni da će Nenad da bude uzor i mentor mlađim generacijama”, stoji u saopštenju kluba.

Slovenj Gradec je ove sezone bio šesti u šampionatu Slovenije, a titulu je odbranilo Celje, srpskog stručnjaka Alema Toskića.


tagovi

Nenad Maksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara