Nebojša Protić (©MN Press)
Nebojša Protić (©MN Press)

Promena Mladog radnika za 180 stepeni, Spartak i dalje ide gore-dole

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 20:16

Požarevljani zabeležili maksimalnu pobedu protiv Subotičana

U prvom delu sezone Mladi radnik je bio davljenik, a onda se vremenom stanje promenilo za 180 stepeni. Sada je čak i ulazak u plej-of sasvim realna priča za Požarevljane.

Prethodno kolo donelo je ekipi Nebojše Protića veliku pobedu protiv Karađorđa, a onda je večeras pao i subotički Spartak - 3:0 (25:23, 25:18, 25:20).

Izabrane vesti

Igrali su i finale Kupa, nisu pobedili ali su videli da mogu da se nose sa najjačima. I sa Crvenom zvezdom je borba trajala pet setova... Svaki taj meč je dokaz da Mladi radnik svakako nije zaslužio da bude na dnu.

Trenutno zauzima devetu poziciju, ali u poslednja dva kola može i do sedme. Ima skor 8-12, ispred je Ribnica sa istim učinkom, kao i Takovo sa 8-11 i utakmicom manje.

I večeras je glavni igrač Požarevljana bio Aleksandar Gmitrović, koji je nanizao 19 poena (napad 31-17, 55 odsto). Po deset poena su postigli Lazar Stević, Jovan Perović i Nemanja Antunović. Darko Savić je upisao pet, a dizač Mario Medan dva. Libero Miljan Milović je dodao 11 prijema, bez greške (45 odsto pozitivnog).

Spartak je nastavio da ide gore-dole. Na jednom meču momci koje vodi Raško Jovanović oduševe, onda dožive neočekivani pad... Trenutno su na šestoj poziciji sa učinkom 11-9 i čini se da će sa tog mesta i ući u plej-of.

Večeras je sa 13 poena najefikasniji u poraženom taboru bio Veljko Mašulović. Njega je pratio Mario Džasper sa deset. Njihov učinak nije bio dovoljan da se Spartak nosi sa raspoloženim Mladim radnikom.

U poslednja dva kola četa iz Požarevca igra sa Radničkim i Borcem, dok su Subotičanima rivali Niš i Takovo.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

20. kolo

Ribnica - Borac Starčevo 3:0

Vojvodina - Radnički 1:3

Subota

Mladi radnik - Spartak 3:0

Niš - Karađorđe 0:3

Jedinstvo - Crvena zvezda U TOKU

Nedelja

18.00: Takovo - Partizan


tagovi

OK Mladi RadnikOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara