Oleksandr Zinčenko (@Reuters)
Oleksandr Zinčenko (@Reuters)

Protiv Liverpula starter, u svom CS2 timu zamena, ali odlična

Vreme čitanja: 5min | pet. 09.02.24. | 02:54

Samo par dana nakon pobede u velikom derbiju Premijer lige, Zinčenko imao i takmičarski nastup u elektronskom sportu

Fudbaler Arsenala Oleksandr Zinčenko je zaigrao kao izmena za svoj Counter-Strike 2 esport tim čiji je vlasnik, Passion UA, protiv ekipe BLEED Esports koju predvodi sa trenerske klupe Aleksandar "Kassad" Trifunović

Slavni fudbaler je prošle godine ušao u esport i osnovao organizaciju Passion UA koja je najpoznatija po svom Counter-Strike 2 timu što je samo po sebi bila velika vest u esport zajednici, a sada je po drugi put imao priliku da zaigra za svoju organizaciju jer je jedan od igrača imao problema sa konekcijom tokom onlajn meča u Yalla Compas Spring 2023 turniru.

Izabrane vesti

Naime Zinčenko provodi dosta slobodnog vreme igrajući CS2, zbog čega je bio i više nego spreman da se oproba protiv profesionalne esport ekipe. Posebno je interesantno to što je fudbaler pre samo par dana igrao izuzetno bitnu utakmicu u Premijer Ligi kada je Arsenal savladao Liverpul sa 3:1, a ukrajinski fudbaler se našao u startnoj postavi londonskog tima. Nedugo zatim je silom prilika nakon tradicionalnog nastupao i u elektronskom sportu. 

On možda nije prvi vrhunski sportista koji se ozbiljnije oprobao u kompetitivnom CS-u, ali baš ovakav ili iole sličan slučaj do sada nismo imali.

Ono što je posebno impresivno je da je Zinčenko zapravo jako dobro odigrao, pomogao je svojoj ekipi da se povrati od 3-9 zaostatka na drugoj mapi Ancient i da trijumuje nakon produžetaka rezultatom 16-12. A na kraju je ipak BLEED odneo pobedu jer je u poslednjoj rundi regularnog dela odlučujuće treće mape slavio 13-11. 

Kassad nije bio zadovoljan nakon meča što je njegov tim "jedva" pobedio ekipu koja je igrala sa izmenom, i to izmenom koja je profesionalni fudbaler, a ne profesionalni CS2 igrač, zbog čega je javno izjavio na Tviteru da je vreme za promene u njegovom timu. 

G2 i BDS u borbi za finale LEC lige

Aktuelni LoL prvak Evrope G2 Esports će imati priliku da odbrani titulu u velikom finalu zimske sezone LEC-a ukoliko savladaju Team BDS u finalu pobedničkog baraža.

Dva tima koja su se najbolje pokazala tokom grupne faze šampionata u kom su ostvarili podjednako dobar 7-2 učinak, su odigrali odlično i na startu baraža, zbog čega je njihov susret bio neminovan. BDS će imati priliku da se osveti G2 za poraz u grupnom delu i postane prvi učesnik velikog finala, dok je na G2 da nastavi sa sada već za njih standardnim popravljanjem forme za plejof i nastavi da bude nerešiva enigma za evropske rivale.

Team BDS je nastavio sa dobrim igrama u LEC-u i bez izgubljene partije su se plasirali u treće kolo pobedničkog baraža. Oni su prvo savladali Team Heretics koji nije mogao da im parira i pored svog iskustva koji poseduju, a potom su bili bolji i od Vitality koji je prethodno iznenadio dobrom igrom protiv SK Gaminga i odlično se povratio od 0-3 starta sezone.

G2 je otvorio plejof 2-0 pobedom protiv ekipe GIANTX, a potom su slavili u velikom derbiju protiv Fnatica. Timovi su razmenili pobede u prve dve partije, a odlučujuću treću je obeležio Broken Blade na Zacu, heroju za kog Fnatic nije imao rešenje. 

Fnatic će imati popravni ispit u gubitničkom baražu, gde će igrati protiv boljeg iz meča Team Heretics - SK Gaming, dok će Vitality igrati sa ekipom koja trijumuje u duelu GIANTX i MAD Lionsa. 

Pogledajte specijalnu najavu IEM Katovice 2024 plejofa! 

Ostalo je manje od 24 sata pre nego što šest ekipa uđe u legendarnu Spodek Arenu i započne borbu za IEM Katovice 2024 trofej, trofej koji sa sobom nosi ogroman prestiž, vrednu novčanu nagradu i otvara vrata ka nekim od najvećih turnira ove godine. Relog Media u saradnji sa Mozzart Betom je omogućila direktan prenos i javljanje sa lica mesta, a malopre je izašla i video najava spektakla koji nas očekuje u predstojećim danima.

Borba za top šest je bila nemilosrdna kao što se i dalo očekivati, a ubedljivo najveće iznenađenje je to što nećemo videti najbolje rangirani tim sveta i najdominantniju ekipu iz 2023 godine, Team Vitality, u borbi za titulu. Ovaj podatak samo potvrđuje koliko je bilo teško doći do plasmana u plejof, a Vitality ne samo da nije došao do plejof završnice, već su sa turnira otišli bez ijedne ostvarene pobede. 

Pored njih najveće iznenađenje je neuspeh trećeg tima sveta Natus Vincere, koji su na startu turnira bili žrtva nezaustavljive sile zvane Team Spirit, da bi potom u odlučujućem meču za prolaz dalje izgubili od Falconsa. Jedan od glavnih kandidata za prolaz dalje je bio i Cloud9, koji je poput Vitality podbacio već na startu, izgubivši oba meča koja su odigrali.

Ali vratimo se pobednicima. Ekipama koje su izašle na kraj sa svim izazovima i koje sada samo dve ili tri pobede dele od onog o čemu svi maštaju. Među njima se nalazi i aktuelni šampion i miljenik domaće publike G2 Esports, legendarni FaZe Clan koji je u kontinuitetu najbolji tim uz Vitality od kako je izašao CS2, kao i Team Spirit - ekipa koje se verovatno svi trenutno najviše plaše.

Bilo da je u pitanju neko od pomenutih favorita, ili neko od ekipa koje preuzimaju ulogu autsajdera, svi oni imaju svoje nade i snove koje će probati da ostvare osvajanjem Katovice trofeja.

ENCE je prvi poljski tim koji se nakon osam godina plasirao u završnicu i imaće ogromnu podršku domaće publike. Njih je već jednom na turniru porazio MOUZ koji je dokazao da čak i kada ostanu bez najboljeg igrača u stanju su da izvedu perfektne izmene koje ih vrlo brzo vrate u sam vrh. 

Formiranje novog Falcons tima je pratila bura negodovanja i skandala zbog količine novca koju su prema glasinama planirali da ulože, a na kraju iako možda nismo dobili super tim o kakvom se pričalo, ispostavilo se da su oformili izuzetno stabilnu ekipu koju čini osnova bivše ENCE petorke i rezultati očekivano nisu izostali, sada je samo pitanje koliko daleko mogu da doguraju.



tagovi

esportArsenalOleksandr Zinčenko

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara