Sa meča Norveška – Francuska (©Reuters)
Sa meča Norveška – Francuska (©Reuters)

Prvi poraz Trikolora, Japan igrao za svoju dušu i izbacio Portugaliju

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 11:01

Norveška dobila Francusku – 32:29

Bez obzira što utakmica nije imala takmičarski značaj za Francusku, za velike timove nema nebitnih utakmica. Pogotovo kada su Olimpijske igre u pitanju.

Trikolori su i pre poslednje utakmice u grupi obezbedili osvajanje prvog mesta sa četiri vezane pobede, ali su Norvežani odigrali danas meč u skladu sa renomeom i oborili na pleća aktuelnog olimpijskog vicešampiona – 32:29 (15:15).

Izabrane vesti

I Norveška je pre ovog susreta obezbedila plasman među osam najboljih, ali nije svejedno da li će biti treća ili četvrta. Pobedom je stavila pritisak na leđa Nemačkoj, kojoj samo pobeda nad Brazilom donosi povratak na treće mesto i izbegavanje sudara sa Danskom u četvrtfinalu.

Bila je Norveška bolji tim tokom skoro celog meča. Francuska je samo u tri navrata, ali u drugom poluvremenu, imala po gol prednosti, međutim, nije uspela da sačuva tu razliku do finiša. Skandinavci su pobegli na 27:24 i vođstvo više nisu ispuštali iz ruku, mada su Trikolori zapretili prilaskom na gol zaostatka (30:29).

Najefikasniji igrač meča bio je Sander Sagosen sa sedam golova za Norvešku, dok su kod Francuske najbolji bili Nikola Karabatić i Ig Deskat sa po pet golova.

Tragičari dana su rukometaši Portugalije, koji su šokantnim porazom od Japana završili takmičenje u prvom krugu.

Japan je poslednji meč igrao za svoju dušu, nije imao ni bod posle četiri kola, dok je Portugalce pobeda vodila u četvrtfinale. Međutim, negde su izgleda Navigatori promašili u pripremama za olimpijski turnir, jer nisu ličili na sebe. I poraz od Samuraja je došao kao vrhunac – 31:30.

Pali su Portugalci, ispustili su pobedu, iako su vodili u većem delu drugog poluvremena. Imali su u nekoliko navrata dva razlike, međutim, uporni kakvi jesu, uz to i opušteni, rasterećeni, Japanci su odbijali da se predaju, držali su priključak sve vreme, a onda ponovo poveli pred sam kraj sa 30:29 i sačuvali razliku do kraja.

OLIMPIJSKE IGRE – RUKOMET, 5. kolo

Grupa A

Španija – Argentina  36:27 (17:12)

Norveška – Francuska  32:29 (15:15)

12.30 Nemačka – Brazil


Grupa B

Japan – Portugalija  31:30 (16:14)

Egipat – Bahrein  30:20 (15:7)

14.30 Danska - Švedska



tagovi

tokio 2020Rukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara