(©MN Press)
(©MN Press)

Prvi trofej na talonu: Ub i Jedinstvo igrali finale Kupa, prvenstva, pa sad Superkupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 09:33

Titula je prošle sezone otišla u Pazovu, a pehar najmasovnijeg domaćeg takmičenja završio je u rukama izabranica Marijane Boričić

Utakmice u Kupu Srbije su počele, u petak će startovati i Superliga u obe konkurencije, a danas će se već jedan klub radovati zbog prvog trofeja.

Odbojkašice Jedinstva i Uba boriće se za pehar koji je namenjen pobedniku Superkupa. Njihov obračun je zakazan za 19.15, a igraće se u Lazarevcu. Obezbeđen je i prenos na RTS 2 i Areni Sport 6.

Izabrane vesti

Ove dve ekipe su tokom 2023. već osam puta odmerile snage. Izgradile su zanimljivo rivalstvo, treneri Marijana Boričić i Jovo Caković se veoma dobro poznaju, igračice takođe - i pored promena tokom letnjeg prelaznog roka, tako da večeras publiku u Lazarevcu sigurno očekuje interesantan obračun.

Jedinstvo je aktuelni šampion Srbije, Ub je osvajač poslednjeg kupa. Pazovčanke su u finalu plej-ofa dobile Ubljanke - 3:1 u seriji. Protivnice su finale najmasovnijeg takmičenja pobedile posle pet odigranih setova.

Ova dva tima u 2023. nisu vodila samo bitke za domaće trofeje, nego su se čak sastala i na evrosceni. U januaru su im se ukrstili putevi u osmini finala Čelendž kupa. Ekipa Marijane Boričić je trijumfovala u prvom duelu - 3:2, a Pazovčanke su uzvratile i prošle dalje - 3:0.

S obzirom na to da je sada tek početak sezone - teško je izabrati izrazitog favorita. Kada se igra samo jedan meč onda su šanse slične, moguće je iznenađenje i niko ne može unapred da upiše pobedu.

Jedinstvo je ostalo bez kapitena Isidore Kockarević, ali je ostatak postave uspelo da zadrži. Baš zato i u ovu sezonu ulazi sa blagom ulogom favorita u svim domaćim takmičenjima. Učestvovaće i u Ligi šampiona, biće to ogroman izazov za Cakovićev tim, ali i sjajna prilika za skupljanje dragocenog iskustva. Okršaji sa najboljim klubovima Evrope, pomoći će im da na domaćoj sceni budu kvalitetnije nego ranije.

Ubljanke su u mnogo većoj meri promenile sastav. Nisu tu više Slađana Erić, Nikolina Lukić, Aleksandra Gligorić, Bojana Ćelić... Novi tim je imao premijeru ove sezone - slavio je protiv Desetke u osmini finala Kupa - 3:0. Ali, tek danas ga čeka ozbiljan izazov.

Do sada su i Jedinstvo i Ub po jednom osvajali Superkup, baš kao i Crvena zvezda. Vizura je pet puta bila pobednik, Železničar iz Lajkovca ima dva pehara.

Kad je muška konkurencija u pitanju - za prvi pehar u sezoni boriće se Partizan i Vojvodina 12. oktobra u Kruševcu.


tagovi

ŽOK UbŽOK Jedinstvo Stara PazovaMarijana BoričićJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara