Aleksa Ukropina i Lovre Miloš (©VK Radnički)
Aleksa Ukropina i Lovre Miloš (©VK Radnički)

Radnički zatvorio prolaz Partizanu do Lige šampiona, Ukropina pogodio majstoricu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 21:12

Crno-beli nisu uspeli na "Banjici" da stave tačku na seriju, pa će se vratiti u Kragujevac...

Razbuktala se vatra na "Banjici", tribine su bile pune kao nijednom ove sezone. Crno-beli su igrali za povratak u Ligu šampiona, prolamalo se hramom vaterpola "Partizane, napadaj", ali sve je bilo uzalud.

Radnički je zatvorio Partizanu prolaz do Lige šampiona. Bar privremeno. Izvukao se tim Uroša Stevanovića, pobegao sa ruba provalije i vratio seriju u Kragujevac, a najzaslužniji je Aleksa Ukropina - 11:8.

Izabrane vesti

Zahvaljujući levorukom crnogorskom reprezentativcu, daleko najboljem akteru druge utakmice u seriji, ostao je Radnički u igri za treće mesto u Srbiji i prohodnost u kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje na Starom kontinentu. Aleksa Ukropina je tresao mrežu kad god su bili krizni trenuci, okrenuo je utakmicu u korist Kragujevčana zajedno sa Nemanjom Stanojevićem i utišao euforiju na "Banjici".

Loša rešenja u napadu donosio je Partizan, nudio se kragujevačkom klubu, a on je to znao da kazni. Najčešće preko reprezentativca Crne Gore sa višegodišnjim stažom u Radničkom, ali i preko momaka koji su nekada nosili crno-belu kapicu - Nikole Lukića i Filipa Jankovića.

U igri Radničkog se nije preterano osetio izostanak hrvatskog centra Josipa Vrlića, ogroman posao na liniji dva metra odradio je Bogdan Gavrilović, dok je trener Uroš Stevanović igru i postavku uspeo da prilagodi novonastaloj situaciji. Daleko bolje je Radnički igrao u fazi odbrane u odnosu na prvu utakmicu, ali isprva za Petra Smiljevića nije imao rešenje.

Smiljević je dao prva tri gola za crno-bele, upalio je plamen nade, međutim, veliki problem za Partizan bio je taj što mu se, osim Dušana Trtovića, slabo ko priključio. Napadačka produkcija je zakazala, nedostajali su sedmostrukom evropskom šampionu golovi Lovra Miloša, veći doprinos njegovog sunarodnika Lovra Paparića na liniji dva metra, a nije bilo ni golova nadolazećih snaga.

Partizan se ugasio u drugoj utakmici, pa će povratak u Ligu šampiona morati da traži u petak u kragujevačkoj majstorici, što će biti znatno teži posao. Jer, tada na gromoglasnu podršku i huk sa tribina, za razliku od večeras, neće moći da računa.

Voda je okrenuta na vodenicu Radničkog, sada su Kragujevčani za nijansu bliži drštvu najboljih i begu od Kupa Evrope.

PARTIZAN – RADNIČKI 8:11

(2:3, 3:3, 1:3, 2:2)

Beograd

Bazen: Banjica

Sudije: Milović i Kiš

Igrač više: Partizan 13 (3), Radnički 8 (3)

Peterci: Partizan 1 (1), Radnički 2 (2)

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić, Miloš 1, Radulović, Gak, Gladović 1, Trtović 2, Dimitrijević, Božović 1, Smiljević 3, Giga, Paparić, Milošević, Bodiroga. Trener: Korolija.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk, Gavrilović 1, Ukropina 4, Antić ,Pljevančić 1, Drašković 1, Lukić 2, Poznanović, Todorovski, Kojić. Trener: Stevanović.

SUPERLIGASRBIJE - MEČ ZA TREĆE MESTO (DRUGA UTAKMICA)

Utorak

Partizan - Radnički 8:11 /1:1 u seriji/

SUPERLIGA SRBIJE - FINALE (DRUGA UTAKMICA)

Sreda

20.00: Crvena zvezda - Novi Beograd /0:1 u seriji/

***Igra se na dve dobijene


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluVK PartizanVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara