Toni Đerona (©Starsport)
Toni Đerona (©Starsport)

Rogan otpao sa spiska, Đerona odredio 18 igrača za EP

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 12:20

Mladi pivotmen Vojvodine poslednji prekobrojni, vraća se u Novi Sad, ali i dalje može da igra na Evropskom prvenstvu. Nemanja Ilić u stroju umesto Marka Srdanovića, roviti desni bekovi Miloš Orbović i Predrag Vejin

Selektor Srbije Toni Đerona odredio je 18 putnika koji će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj od 10. do 28. januara. U odnosu na prirpremni turnir u Granoljersu, kapiten Nemanja Ilić menja Marka Srdanovića, dok putnik za Minhen nije ni najmlađi reprezentativac, pivotmen Vojvodine Luka Rogan.

--------------------------------

Izabrane vesti

Putnici u Nemačku su:

Golmani: Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara

Leva krila: Nemanja Ilić i Vanja Ilić

Desna krila: Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić i Dragan Pešmalbek

Bekovi: Lazar Kukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović

------------------------------------

U slučaju povrede, Đerona može da pozove nekog naknadno u nastavku šampionata. U protokolu za utakmice mogu da se nađu 16 igrača, pa i sa ovog spisak dvojica neće biti u timu. Problem za španskog stručnjaka je što su roviti desni bekovi Predrag Vejin i Miloš Orbović. Rukometaš Neksea je preskočio meč sa Poljskom, dok levoruki igrač Kriens Lucerna nije igrao protiv Španije, ali verujemo da će biti spremni za duel sa Islandom u petak u Minhenu.

Rogana nije bilo u sastavu sa Španijom u subotu uveče, pa je tada bilo jasno da mladi pivotmen, koji ima samo 20 godina i budućnost je Srbije, neće imati mesta u Minhenu. Ima tu nesreću da su mu konkurenti za mesto kružnog napadača iz svetskog krema, Dragan Pešmalbek i Mijajlo Marsenić.

Srbija u petak u Minhenu igra sa Islandon, dva dana kasnije sa Mađarskom, a poslednji duel u grupnoj fazi je meč sa Crnom Gorom. Po dve najbolje reprezentacije idu u narendu rundu, a rivali u drugoj fazi će verovatno da budu Španija, Hrvatska, Francuska i Nemačka.



tagovi

Rukometna reprezentacija Srbijeep u rukometuRukometni EURO 2024Toni ĐeronaLuka Rogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara