Toni Đerona (© MN Press)
Toni Đerona (© MN Press)

Rukometaši jedva čekaju Francuze: Pokazaćemo najbolje lice

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 15:15

Selektor Đerona debituje u utorak u Zrenjaninu

Došlo je vreme za debi Tonija Đerone na klupi Srbije. Šest meseci je prošlo kako je španski stručnjak preuzeo brigu o Orlovima, sa zadatkom da ih odvede na Prvenstvo Evrope 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj. Kvalifikacije za tu smotru počinju u utorak protiv jedne od najjačih reprezentacija sveta Francuske.

Španac je siguran da će se njegovi izabranici predstaviti u dobrom svetlu.

Izabrane vesti

Odlična trenažna nedelja je iza nas. Momci su bili vredni i posvećeni. Radili smo na pripremi onoga što želimo da prikažemo protiv Francuske i Grčke. Stručni štab je zadovoljan urađenim, i probaćemo da pokažemo najbolje lice u utakmici sa Francuzima“, napomenuo je Đerona.

Naslednik Nenada Peruničića prethodnih dana bio je suočen sa velikim kadrovskim problemima, zbog kojih su mu optali neki nosioci igre, poput Marka Vujina, Nemanje Zelenovića, braće Nemanje i Vanje Ilića.

„Za sastav konkuriše 19 igrača. Morali smo da radimo brzo i rešavamo situacije u hodu. Ko god da uđe u grupu može da je pojača, što je dobro za nas. Tek smo krenuli, ovo je prvi korak“.

Prema rečima novog selektora, igrači su se brzo prilagodili zahtevima.

Mnogi od njih su radili sa španskim trenerima, neki ih imaju u trenutnim klubovima. Neki su posle prvog treninga shvatili kako ćemo raditi, s obzirom da poznaju sistem koji želimo da uspostavimo“.

Meč sa Francuzima igra se u utorak od 17 časova u Zrenjaninu, a Galski petlovi u Kristalu dvoranu stižu, takođe, sa novim selektorom Gijomom Žilom, u sklopu završnih priprema za Svetsko prvenstvo koje 13. januara počinje u Egiptu. I to maltene u najjačem sastavu, pošto je su devetorica reprezentativaca igrala na finalnom turniru Lige šampiona prošle sedmice u Kelnu.

Uradio bih isto da sam na njegovom mestu. Ima dve utakmice pred odlazak na Svetsko prvenstvo, normalno je da želi da isproba sastav koji će putovati u Egipat. Pokazali su na ovaj način poštovanje prema reprezentaciji Srbije. Utakmice sa Francuskom moramo iskoristiti da se prikažemo u što boljem svetlu, ali i da dobijemo informaciju gde smo u ovom trenutku. To možete da saznate samo ako igrate sa najboljima“, dodao je Đerona.

Francuska je jedna od najboljih selekcija u istoriji rukometa, pravi izazov za Orlove.

I za nas i za njih su ovo bitne utakmice na startu kvalifikacija. Drago mi je što nas nisu potcenili, što nas poštuju. Verujem da će to biti dobra utakmica, da ćemo pružiti maksimum i da će ljudi uživati“, istakao je Dejan Milosavljev, najbolji golman Lige šampiona za 2019. Dejan Milosavljev.

U konkurenciji za okršaj sa Francuskom su:

Golmani: Milosavljev, Cupara, Jandrić;

Krila: Šotić, Srdanović, Vorkapić i Radivojević;

Pivotmeni: Marsenić, Pešić, Popović;

Bekovi: Sretenović, Đorđić, Obradović, Abutović, Kolaković, Dodić, Kukić, Nikolić i Orbović.


tagovi

kvalifikacije za EP u rukometuRukometna reprezentacija SrbijerukometToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara