Jovana Risović (© MN Press)
Jovana Risović (© MN Press)

Rukometašice na Islandu: Laki golovi iz čvrste odbrane

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 15:28

Selektor Uroš Bregar i golmnan Jovana Risović uvereni u drugu pobedu u kvalifikacijama

Počelo je kako se samo poželeti može. Ubedljivom pobedom nad Turskom (36:27) rukometašice Srbije krenule su ka Prvenstvu Evrope, a da bi ostale na toj stazi potrebno je da donesu što povoljniji rezultat sa Islanda.

Selektor Uroš Bregar nacrtao je šemu za trijumf na severu Evrope, uveren da će ga igračice poslušati i zamisli stručnog štaba pretočiti u delo.

Izabrane vesti

U prvom susretu Island je igrao sa Švedskom i dobro je što Švedska nije uspela da postigne više od 30 golova. Igra domaćin kvalitetnu odbranu 6:0 i 5:1. Naš zadatak je da igramo još bolje u odbrani nego što protiv Turske i da na taj način stignemo u šansu da postignemo lake golove, zatim da u napadu budemo još precizniji i da na kraju izađemo kao pobednici”, rekao je Bregar pred susret drugog kola kvalifikacione Grupe  6.

Za sutrašnji meč, što se tiče našeg tima, konkurišu: golmani Jovana Risović i Kristina Graovac, leva krila Dijana Radojević i Aleksandra Stamenić, pivoti Jovana Milojević i Marija Petrović, desna krila Željka Nikolić i Ana Kojić, bekovi Jovana Stoiljković, Marija Jovanović, Bojana Milić, Jovana Kovačević, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Anđela Janjušević i Marina Dmitrović

“Stigli smo na Island posle dugog puta, malo se odmorili, na još jednom treningu ćemo spremiti taktiku do kraja. Islanda je brza i borbena ekipa, trudi se da igra skandinavski rukomet, trči dosta u tranziciju. Prvenstveno nam je veoma bitno da zaustavimo takve akcije, da odigramo čvrstu odbranu i pokušamo iz defanzivne da damo što više lakih golova. To je recept. Ključ će biti u odbrani”, ističe golman Jovana Risović.

Veliki podstrek za nastavak takmičenja naše reprezentativne su dobile u premijernoj rundi.

Utakmica sa Turkinjama nam je dala vetar u leđa. Bilo je dobrih, ali i loši detalja. Trebalo bi da popravimo finese i da ispoštujemo dogovore iz svlačionice i nadam se da ćemo pobediti”, dodala je Risovićeva.

Meč sa Islandom igra se u nedelju od 18 časova, uz prenos RTS 2 i TV Arena sport 3.


tagovi

Jovana RisovićUroš Bregarkvalifikacije za EP u rukometuženska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara