Tamara Miljević (©CEV)
Tamara Miljević (©CEV)

Srpski šampion uzeo jedan set evropskom: Jedinstvo nije dozvolilo Vakifu da se prošeta

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 19:21

Odbojkašice iz Stare Pazove poražene posle četiri seta u Istanbulu

Otišle su odbojkašice Jedinstva u Istanbul sa ciljem da ostave dobar utisak i skupe dragoceno iskustvo za neke naredne bitke. Vratiće se sigurno zadovoljne jer nisu dozvolile evropskom šampionu da se prošeta po terenu, već su naterale moćne protivnice da se dobro oznoje...

Na kraju Vakifbank je očekivano slavio, a prvak Srbije može da se pohvali da je otkinuo jedan set - 3:1 (25:22, 21:25, 25:19, 25:17).

Izabrane vesti

Izabranice Đovanija Gvidetija su bolje otvorile utakmicu, ali je Jedinstvo u završnici prvog perioda uspelo da se sasvim približi. Od minus šest u jednom trenutku stigle su odbojkašice srpskog kluba do 19:19. Ipak, u finišu su evropske prvakinje povezale nekoliko dobrih poena i stigle do vođstva.

Ono što nisu uradile u prvom, jesu u drugom činu Tamara Miljević i drugarice. Dobrim servisima su poremetile prijem Vakifa, pa je protivnicama bilo teže da organizuju napade. Srednji blokeri su bili isključeni, sve se svodilo na krajnje napadače... Jedinstvo je igralo raznovrsnije i sigurnije, pa je zasluženo izborilo izjednačenje.

Ipak, u trećem i četvrtom kada su domaće popravile prijem - sve je išlo mnogo lakše po njih. Gabi Gimaraeš je kapitenski predvodila tim, a kada se probudila i Aleksandra Franti (devet poena u četvrtom setu) više nije bilo nikakve dileme kome idu tri boda.

Gabi Gimaraeš je završila meč kao najbolji akter sa 23 poena. Džordan Tompson je zabeležila 17, a Aleksandra Franti koja je ušla umesto Bianke Buše - 16. Srpska odbojkašice je ostala na dva postignuta poena (napad 7-2, prijem 86 odsto pozitivnog, 71 odsto idealnog).

U poraženom sastavu po 15 poena zabeležile su Tamara Miljević i Branka Tica, dok je na deset stala Una Vajagić.

Imaće u narednom periodu odbojkašice Jedinstva pauzu kad su evropske obaveze u pitanju. Liga šampiona se nastavlja posle praznika - prvi meč u nastavku Pazovčanke igraju 10. januara protiv Vero Volej Milana u Rumi.

U ovom trenutku italijanska ekipa drži vodeću poziciju na tabeli sa skorom 3-0, Vakifbank je drugoplasirani sa 3-1, šampion Srbije na trećem mestu sa učinkom 1-3. Miluz je poslednji sa skorom 0-3.

Po propozicijama CEV, pobednici svih pet grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale. Drugoplasirane ekipe i najbolja trećeplasirana ekipa otići će u plej-of za plasman u četvrtfinale. Preostala četiri trećeplasirana kluba takmičenje će nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV. Evropsku priču će završiti samo timovi koji budu na dnu.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA A

Vakifbank - Jedinstvo 1:3

20.00: Vero Volej Milano - Miluz



tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaCEV Liga šampionavakifbank

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara